donderdag 17 november 2022 8377

MAKAYA McCRAVEN

Niels Broos x Jamie Peet

Dit programma wordt gepresenteerd in samenwerking met Mondriaan Jazz 

Let op: in verband met de coronamaatregelen is deze show verplaatst naar deze nieuwe datum. Kaartkopers hebben hier mail over ontvangen. Niks in je mailbox? Stuur ons een berichtje op [email protected]

Makaya McCraven, de in Chicago gevestigde drummer en producer, wordt door velen gezien als één van de meest veelzijdige en gevraagde drummers van het moment. Makaya experimenteert met allerlei soorten genres, mixt deze door elkaar en improviseert erop los. En het resultaat mag er zeker zijn. Zo heeft hij kort geleden zijn ”Deciphering The Message” aangekondigd, een album met zijn remixes van jazzklassiekers van Blue Note records. Zijn bijnaam is dan ook wel ”the beat scientist”. Ondanks dat hij verschillende stijlen aankaart, blijft jazz grotendeels de ondertoon voeren in alles wat McCraven doet.

Op donderdag 17 november 2022 is de multi getalenteerde Makaya te bewonderen in onze Grote Zaal. Bereid je voor op een performance waar McCraven zich op briljante wijze beweegt tussen genres en de grenzen van jazz en ritme verlegt om zijn eigen vorm te creëren.

Archief
  • € 25,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Zijn doorbraakalbum In the Moment werd in januari 2015 uitgebracht met International Anthem Recording en werd al snel gezien als een statement door McCraven, waar hij debuteerde met een uniek merk “organic beat music” dat hem snel in de voorhoede van niet alleen internationaal- bekende jazzartiesten, maar ook een nichegenre van next-wave componist-producers die de grenzen van jazz en elektronische muziek doen vervagen.

Na zijn indrukwekkende debuut volgde McCraven een reeks ongelooflijke releases, waaronder 2018’s alom populaire Universal Beings (International Anthem) en We’re New Again, zijn herwerking van Gil Scott-Heron’s laatste album voor XL Recordings. McCraven bracht laatst Deciphering the Message uit – een verzameling van 13 stukken uit de uitgebreide catalogus van Blue Note Records, herschikt en opnieuw gemixt met het nieuwe geluid. Het album werd in oktober 2021 uitgebracht op Blue Note Records.

In These Times is het nieuwe en zevende (!) album (uitgebracht op 23 september 2022) via de drie-label samenwerking van International Anthem, Nonesuch & XL Recordings. In These Times zijn verschillende opmerkelijke gastoptredens te zien, waaronder gitarist Jeff Parker, harpiste Brandee Younger en Ohmme’s Macie Stewart. Junius Paul, Marta Sofia Honer en Lia Kohl behoren ook tot degenen die zich aansluiten bij de in Chicago gevestigde percussionist.

Dit concert is in samenwerking met ProJazz.

 

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

The jazz drummer and producer’s hypnotic double album is culled from a year’s worth of gig tapes that he’s layered and spliced together into something wholly new and radically communal.

Pitchfork on McCravens’ Universal Beings