donderdag 11 maart 2021

LIZZ WRIGHT [Nieuwe datum]

In verband met de Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst van 9 mei 2020 naar 11 maart 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Lees hier meer over de Corona maatregelen die PAARD heeft genomen.

——————————————————-

Lizz Wright ademt Amerikaanse muziek, van jazz tot spirituals en zelfs folk. Als dochter van de pastoor van de plaatselijke kerk was de zangers al op jonge leeftijd bezig muziek tot zich nemen. Lizz werd orkestleider van haar lokale kerk en leerde daar naast een lied te zingen ook de tekst te voelen. Op deze manier heeft voelt een luisteraar alle emotie die in een song zit. Zoals alleen iemand die al haar hele leven met muziek bezig is brengt Wright de klassieken en de tegenwoordige tijd bij elkaar. Dus zowel beïnvloedt door Ella als Billie, maar dan met een eenentwintigste eeuws jasje.

  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

 

In 2017 werd Lizz’ laatste album Grace (geproduceerd door Joe Henry) uitgebracht. Een plaat vol covers van artiesten als Bob Dylan, Nina Simone en K.D. Lang. Maar ook met eigen werk, geschreven in samenwerking met Maia Sharp. Maar ook haar eerdere werk bleef niet onopgemerkt. Zo kwam ‘Lean In’ van album Freedom & Surrender op de zomerplaylist van Barack Obama terecht en werkte Gregory Porter ook mee aan een nummer op dezelfde plaat.

“A smooth, dark alto possessed of qualities you might associate with barrel-aged bourbon or butter-soft leather,”

The New York Times