Anne Claire de Breij
woensdag 20 februari 2019

LAVINIA MEIJER

Harpiste Lavinia Meijer probeerde met deze solovoorstelling vanuit haar nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag ‘in welke stijlperiode leven we? Toch geen postpost-post modernisme?’ Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren 70. Door haar samenwerkingen met diverse artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson, en door haar interesse in de veranderingen binnen de kunst, koppelt ze verschillende kunstvormen aan elkaar en verbindt ze haar muziek met beeldende kunst, schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

Koop tickets
  • € 25,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Lavinia Meijer geeft concerten van Carré tot Zuid-Korea en van de Berliner Philharmonie tot Carnegie Hall. Ze is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. De harpiste speelt niet alleen klassiek solorepertoire, maar ook hedendaagse muziek. Ze verlegt constant de grenzen van de harp als solo-instrument. Als vermaard artiest, met een wereldwijd bereik, won ze talrijke prijzen (waaronder een Edison in 2012), maakte ze verschillende albums die de gouden status kregen en een platinum album (Metamorphosis / The Hours met stukken van de Amerikaanse componist Philip Glass).

Opnamen van de succesvolle en zeer gedreven harpiste Lavinia Meijer doen altijd de oren spitsen. Door haar aanpak en repertoire, zeker.

– Maarten-Jan Dongelmans voor Gelderlander.nl