woensdag 22 mei 2019

LAGWAGON

Drunktank

Na een lag van bijna 9 jaar, is het weer tijd om vol op de wagon te springen! Poppunk grootheden Lagwagon zijn terug van weggeweest. De wederopstand gebeurde in 2014 met ‘Hang’, wat harder en duisterder is dan ooit te voren. Dankzij hun harde rock nummers kunnen we goed horen hoe de band professioneel maar ook persoonlijk is gegroeid. Op 22 mei speelt Lagwagon in de Grote Zaal in PAARD.

90's punkpunkpunkrock
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Officieel is Lagwagon nooit uit elkaar geweest; iedereen was druk bezig met eigen projecten en een hele andere sound.  Thema’s als verlies, verraad, veroudering, het milieu en de benarde toestand van de common man komen allemaal aan bod op de nieuwe plaat. Het bevat ook een muzikale eerbetoon aan de beste vriend van lead-singer Joey Cape, die in 2012 overleed vlak voor hun tour samen. Het is echter niet allemaal een somber plaatje: het gebrek aan verbondenheid onderstreept de noodzaak om emotionele investeringen te doen, om ervoor te zorgen dat empathie in feite niet achterhaald bleef. En het zorgde gelukkig voor een gruwelijk hard album!

De ‘punk rock soldiers of fortune’ Drunktank verzorgt het voorprogramma. Drunktank staat voor uptempo melodische meezing 90’s skatepunk songs. Denk aan bands van Epitaph, Fat Wreck Chords en Burning Heart , gecombineerd met riffs die je heimwee naar de 80’s metal bezorgen.