donderdag 24 december 2020

KERSTMIS MET SMUTFISH

Update 15-12: Tot 19 januari zijn we voor publiek gesloten. Maar proberen de komende tijd zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze te laten doorgaan in de vorm van een livestream. Kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk mail. Meer informatie kan je hier vinden.

Sinds de oprichting van Smutfish is de band rondom zanger en songwriter Melle de Boer een populaire act in het Nederlandse americana circuit. De mooie teksten en de typische muziek matchen goed met het bijzondere stemgeluid van De Boer. Ouderwetse folky muziek met teksten die nieuwer existentialisme overdenken. Smutfish toerde al door het land in het voorprogramma van Daniel Johnston en speelde onder andere op Noorderslag, South By Southwest, Popkomm in Berlijn en op Crossing Border (waarvoor Melle traditiegetrouw de artwork levert). Op 24 december staat de band in PAARD met een unieke kerstshow, met gasten.

 

americanacountryfolkkerstlivestream
Archief
  • € 12,50
  • € 12,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Een kerstshow van Smutfish is nooit precies wat je ervan verwacht. Gastartiesten, kerstnummers, alles zal de revue passeren terwijl de band ook altijd de authenticiteit zal behouden waarmee al zo veel harten zijn veroverd. Een show die prikkelt en tegelijkertijd het klassieke kerstgevoel zal benaderen. Een beetje rauw, een beetje anders maar ook heel erg mooi. Als ware de thematiek direct uit Dickens ‘A Christmas Carol’ geplukt. Skip de nachtmis een keertje en vier kerstmis dit keer met Smutfish.

De prettig knauwende voordracht van frontzang Melle de Boer en het prachtig ingehouden spel van zijn ervaren bandgenoten maken van liedjes als Tear Factory sinistere juweeltjes, rustend op een bedje van mooi verwoord mannenleed.

De Volkskrant