zaterdag 10 maart 2018

KEEP SHELLY IN ATHENS

De vluchtige en wervelende sounds van Keep Shelly in Athens geven het gevoel van het voorbijgaande stadsleven en het onvermijdelijke verstrijken van de tijd. Met hun door ambient beïnvloedde pop, melodieuze beats en dromerige vocalen is de productie van het Griekse duo het best te omschrijven als een toegankelijke en luchtige entree in de wereld van down-tempo electronica. En dat slaat aan, want ze hebben hun producties, met vier Noord-Amerikaanse en twee Europese headline-tours al over de hele wereld ten gehore gebracht. Sinds het ontstaan van de band bracht Keep Shelly in Athens drie volledige albums, drie EP’s en drie 7″ singles uit en hun nummers ‘Fractals’, ‘Flyway’ en ‘Lazy Noon’ bereikten de # 1 positie op de Hype Machine charts.

2 voor de prijs van 1: Keep Shelly In Athens + Anna von Hausswolff
Het tijdschema van deze avond is zo ingericht dat je met je ticket voor Keep Shelly In Athens ook naar het concert van Anna von Hausswolff kunt. Je krijgt dus twee concerten voor de prijs van één.

20.00 uur Keep Shelly In Athens (Kleine Zaal)
21.00 uur Anna von Hausswolff (Grote Zaal)

Lees hier meer over Anna von Hausswolff

Archief
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Via het eigen label Athenian Aura Recordings is hun nieuwste LP ‘Philokalia‘ uitgebracht en deze kreeg geweldige recensies. Electronic Beats Magazine beschreef de nieuwe LP als “een bedwelmende mix van gauzy zomermelodieën en melancholie in de late nacht.” Al met al is dit een duo vol met mysterie, mede doordat de zangeres, bekroond schrijfster en dichter Jessica Bell de enige is die je enigszins in hun persfoto’s ziet, terwijl producer RPR net zo mysterieus blijft als zijn naam. Met hun donkere en dromerige muziek zal Keep Shelly in Athens je volledig vangen tijdens hun show in Paard.

“If tear-stained pop music is your thing, you’ll be hard pressed to find anything better than this in 2017.” – The Line Of Best Lift

There are few artists within any genre who are able to make the mythical modern and the contemporary classic. Philokalia is that rare feat.

The Revue over EP Philokalia