zaterdag 10 maart 2018

ANNA VON HAUSSWOLFF

Anna Von Hausswolff is een Zweedse singer-songwriter en pianiste. Ze werd al vroeg beïnvloed door de muziek van Tsjaikovski die thuis veel gedraaid werd. Haar composities worden gekenmerkt door een duistere, sfeervolle, sounds met drones van zware orgelklanken. Von Hausswolff zal in maart 2018 haar vierde album ‘Death Magic‘ uitbrengen, welke ze zelf omschrijft als ”een donker kristal waarin de meest intieme en extreme menselijke passies zijn gevangen”.

Twee voor de prijs van één: Keep Shelly In Athens + Anna von Hausswolff
Het tijdschema van deze avond is zo ingericht dat je met je ticket voor Anna von Hausswolff ook naar het concert van  Keep Shelly In Athens kunt. Je krijgt dus twee concerten voor de prijs van één.

20.00 uur Keep Shelly In Athens (Kleine Zaal)
21.00 uur Anna von Hausswolff (Grote Zaal)

Lees hier meer over Keep Shelly In Athens

AlternativepopWe Are Public
Archief
  • € 12,50
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het merendeel van de opnames voor het album ‘Death Magic’ vonden plaats op het 20ste -eeuwse orgel in de Marmorkirchen in Kopenhagen, een van de grootste kerken in Scandinavië. De productie van het vierde album werd geleidt door Randall Dunn, bekend door zijn samenwerking met iconische bands zoals Sunn O))), Earth en Wolves in the Throne Room.

”Ze weet haar fantasiewereld en de werkelijkheid te integreren in een geheel waar rock, prog, folk en en klassieke muziek elkaar in evenwicht houden. ” – platendraaier.nl

Anna’s composities zijn uitingen van haar vreugde en woede en zijn niet makkelijk in een bepaald kader te plaatsen. Ze vallen binnen het gebied van postrock, gothic soundscapes, rock, doommetal, modern klassiek en kerkmuziek. Al deze stijlen houden elkaar in evenwicht en haar muziek denken aan Pink Floyd, Nico, Diamanda Galás, Kate Bush en zelfs aan Dead Can Dance.

Een enkel moment gaat haar stem zo de hoogte in dat je hoofd explodeert, de wereld tijdelijk stil lijkt te staan, om uiteindelijk te veranderen in een duistere plek vol vreemde fantasiebeesten.

Written in Music