zaterdag 10 maart 2018

ANNA VON HAUSSWOLFF

Anna Von Hausswolff is een Zweedse singer-songwriter en pianiste. Ze werd al vroeg beïnvloed door de muziek van Tsjaikovski die thuis veel gedraaid werd. Haar composities worden gekenmerkt door een duistere, sfeervolle, sounds met drones van zware orgelklanken. Von Hausswolff zal in maart 2018 haar vierde album ‘Death Magic‘ uitbrengen, welke ze zelf omschrijft als ”een donker kristal waarin de meest intieme en extreme menselijke passies zijn gevangen”.

AlternativepopWe Are Public
Koop tickets
  • € 12,50
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het merendeel van de opnames voor het album ‘Death Magic’ vonden plaats op het 20ste -eeuwse orgel in de Marmorkirchen in Kopenhagen, een van de grootste kerken in Scandinavië. De productie van het vierde album werd geleidt door Randall Dunn, bekend door zijn samenwerking met iconische bands zoals Sunn O))), Earth en Wolves in the Throne Room.

”Ze weet haar fantasiewereld en de werkelijkheid te integreren in een geheel waar rock, prog, folk en en klassieke muziek elkaar in evenwicht houden. ” – platendraaier.nl

Anna’s composities zijn uitingen van haar vreugde en woede en zijn niet makkelijk in een bepaald kader te plaatsen. Ze vallen binnen het gebied van postrock, gothic soundscapes, rock, doommetal, modern klassiek en kerkmuziek. Al deze stijlen houden elkaar in evenwicht en haar muziek denken aan Pink Floyd, Nico, Diamanda Galás, Kate Bush en zelfs aan Dead Can Dance.

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.