zaterdag 18 mei 2019

JUDY BLANK

Sam & Julia

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander zuidelijk Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar bluesy americanaliedjes. De broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium al met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van niemand minder dan Elton John.

Vorig jaar vertrok ze met haar laatste spaargeld naar Nashville, waar ze de studio in dook met producer Chris Taylor (Elle King, Miranda Lambert, Rival Sons), wat resulteerde in de langverwachte nieuwe plaat ‘Morning Sun’. Een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, rootsy pop en hier en daar een snufje deltablues. Het album verscheen in september vorig jaar via V2/Munich Records, werd breed uitgemeten in de pers en tikte binnen een mum van tijd een miljoen streams aan op Spotify.

‘’Morning Sun is een verzameling hersenspinsels, grapjes, ideeën, strubbelingen en groeipijn van de afgelopen jaren, die ik op de best mogelijke manier heb willen vastleggen, in de eerste instantie voor mezelf.’’, vertelt Blank.

americanafolkindiefolkWe Are Public
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

De nog piepjonge oude ziel speelde vorig jaar de Ziggo Dome en festival Into The Great Wide Open plat, toerde met haar band door de popzalen van Nederland, debuteerde in januari op Noorderslag en doet dit voorjaar de clubs aan als trio. Blanks drijvende energie op het podium is aanstekelijk en ze schakelt moeiteloos tussen rauwe uptempo songs en minuscule liedjes die, gewild of ongewild, keihard binnenkomen. Verwacht vintage drumkits, elektrische gitaren, witte Adidas en een stem die je regelrecht transporteert naar de jaren ‘70. Je bent gewaarschuwd.

Voorprogramma: Sam & Julia
In 2016 stonden ze nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland én verzorgde zij het voorprogramma van Tangarine. Sinds die tijd zijn ze van duo uitgegroeid tot band en 22 februari brachten zij hun debuut EP ‘So Far, So Good’ uit, een ode aan de belevenissen van Sam & Julia vol krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die nog lang door je gedachten zullen zingen.

 

‘’This young girl sang some songs that made my heart drum. If she was anywhere around me, I’d go see her ev’ry night’’

– Seasick Steve

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een kado te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is een leuke crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur