zondag 8 mei 2022 8377

JOEP BEVING

Een eigenzinnige kijk op neo-klassiek is wat Joep Beving er op nahoudt. De componist lijkt evenveel inspiratie te halen uit Radiohead als uit Mahler. Een beetje minimalistisch, een beetje melodisch en vooral heel erg mooi. Beving is niet voor niets een van Nederlands populairste klassieke musici. Geliefd door liefhebbers van klassiek, maar ook door de die-hard X-Ray fanaten op Lowlands die een stukje rust zoeken in hun playlist. Op 8 mei 2022 staat Joep Beving bij ons in de Grote Zaal.

De verplaatste shows van 6 en 7 april worden samengevoegd op deze nieuwe datum: 8 mei 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig, alle kopers ontvangen mail. 

hedendaags klassiekminimalneo-klassiek
Archief
  • € 27,50
  • Grote Zaal / Main Hall
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 3,00 servicekosten

Toen Beving gedwongen moest stoppen met zijn studie aan het conservatorium begon de muzikant met een opleiding bestuurskunde, maar nooit is de piano weggeweest uit zijn leven. Wel is de kijk van de muzikant op het componeren veranderd. Waar het vroeger zaak leek zo veel mogelijk toetsen aan te slaan als fysiek haalbaar, is dit langzaamaan veranderd in een veel minimalistischere benadering. En met succes. Sinds Bevings eerste album in 2015 uitkwam heeft de componist veel op podia in verschillende landen gespeeld en zijn verschillende festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole aangedaan.

En dat is ook wat Joep Beving met zijn muziek wil: het moet mensen raken, op een toegankelijke manier.

3voor12, op Best Kept Secret