zaterdag 1 december 2018

HINK FESTIVAL

HINK is een nieuw minifestival in het PAARD. Programmeur Henk Koolen maakte een selectie uit de beste acts die in december in Europa op tour zijn. Met programma in de Grote Zaal, Kleine Zaal en het Paardcafe hinkel je je eigen festivaltraject bij elkaar.

Eerste namen zijn Great Lake Swimmers (indie folk), Cocaine Piss (trashpunk),  Lera Lynn (America popnoir), Red Snapper (dark funk, afrojazz, soundscapes), The Sore Losers (rock), Saintseneca (alt-folk), Micah P Hinson (Americana), SAINTSENECA en er komt nog meer!

Koop tickets

*incl € 2,50 servicekosten

Great Lake Swimmers weten het Canadees landschap tot leven te brengen in melancholische, melodische folksongs. Een band die dus graag even aan jouw gevoelige snaar pingelt en waar liefhebbers van Bonnie ‘Prince’ Billy en Phosphorescent een heerlijk puntje aan kunnen zuigen.

Fier laten de bandleden van de Belgische trashpunkband Cocaine Piss hun instrumenten gieren, terwijl de frontvrouw je als een helse sirene betovert met haar ijselijk gegil. Obscuur, een beetje angstaanjagend, luider dan luid en met vrolijke tracktitels als ‘Incest’, ‘Pussy’ en ‘Fuck This Shit’.

Het uit Ohio afkomstige Saintseneca brengt dromerige folk waar de nostalgie vanaf druipt. Oppassen dus met de glibberige vloer…

De post-Americana pop noir songs van de Nashville based gitaarmuse Lera Lynn zouden zomaar de stiekeme liefdes baby kunnen zijn van Joni Mitchell en Leonard Cohen. Je hoeft geen ‘True Detective’ te zijn om haar te herkennen als de rol van shadowy bar singer.

Voor degenen die de hoogtijdagen van IDM label WARPrecords nog kunnen heugen, heeft HINK nu een van de live pareltjes uit die stal: Red Snapper. Deze Londonse band tourde met niet de minste artiesten. Zo gingen ze mee met Massive Attack, Bjork, The Prodigy, De La Soul en The Fugees. Een dansbare salsa van dub, trip hop, drum ‘n bass en afro jazz die live gedragen door de stand-up bass het beste tot haar recht komt!

Het Belgische The Sore Losers squashen hun gebalde mix van garagerock en vuige blues tegen dezelfde stevige geluidsmuur waar ook Led Zeppelin en The White Stripes eerder hun balletje tegenaan mepten. Als een ware Blitzkrieg verovert het viertal langzaam maar zeker heel Europa met hun  rauwe, opwindende en ‘in your face’ rock ‘n roll sound.

De Amerikaanse americana zanger Micah P. Hinson had, met een drugsverslaving, een tijd in de gevangenis en failliet verklaard zijn, voor zijn 20e al genoeg levenservaring om 3 platen vol te schrijven. Gelukkig gaat het nu hartstikke goed en heeft hij inmiddels al 9 platen uitgebracht, waarvan zijn laatste omschreven kan worden als “modern folk opera”. Waarvan de muziek over vrijwel alle bizarre wendingen in het leven gaat.

Zac Little, het meesterbrein achter SAINTSENECA, groeide in Ohio op tot prediker. Maar levenservaring liet blijken dat er voor Zac meer interesse was in een andere manier van spreken, namelijk via muziek. Op zijn nieuwste plaat ‘Pillar Of Na’ hoor je een mix van folk rock samen met punk rock en futuristische maar nostalgische geluiden.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur