zondag 11 oktober 2020

HERFSTFEST

Herfstfest beleeft dit jaar zijn 6e editie. Het grootste drumfestival van de Benelux gaat bij deze speciale editie in een verkleinde vorm toch door. Op zondag 11 oktober brengt het festival topdrummers uit de Benelux naar PAARD. Met dit jaar onder anderen:

Mario Goossens // Cesar Zuiderwijk // Emmanuel Afriyie // Mira Burgers // Ilse Hofma // Koen Herfst.

Voor het festival zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Alle bezoekers zitten op veilige afstand van elkaar op vaste stoelen. Voor meer informatie over PAARD en de Covid-19 maatregelen, klik hier.

Het festival wordt geopend door jong talent en na het succes van ‘Herfstfest KIDS’ vorig jaar komt hier zeker ook een onderdeel van terug. Daarnaast worden ook de Slagwerkkrant Poll Awards uitgereikt op het podium van de Grote Zaal van het PAARD.

drumsfestivalpercussie
Koop tickets
  • € 17,50
  • € 17,50
  • Grote Zaal
  • 12:00
  • 12:00

*incl € 2,50 servicekosten

Mira Burgers speelde zich eerder al in de kijker bij de videocontest en wist vorig jaar iedereen te verbazen met haar zeer volwassen clinic. Inmiddels speelt ze bij The Cool Quest en heeft ze mede dankzij Herfstfest diverse endorsement deals!

Emmanuel Afriyie, ook wel bekend als ‘ELS’ is een uiterst gedreven en getalenteerde jonge drummer. Hij won twee jaar geleden de Herfstfest videocontest en is nu zonder twijfel een van de populairste jonge drummers van het moment. Hij speelt o.a. bij Frenna.

Ilse Hofma is de drijvende kracht achter Wulf, waarmee ze afgelopen zomer alle festivals plat speelde.

Koen Herfst speelt o.a. bij Vandenberg en Armin van Buuren en is onlangs door de lezers van de Slagwerkkrant alweer voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Hardrock/Metal Drummer’ van de Benelux.

Cesar Zuiderwijk van Golden Earring van Mario Goossens van Triggerfinger hebben samen de nieuwe band SLOPER opgezet. Een band met 2  drummers! Hoe dat werkt en hoe dat klinkt laten ze zien op Herfstfest.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook de bezoeker zelf speelt een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er niet gedanst, geroepen, gefloten of meegezongen mag worden. Wel kun je een drankje drinken, zittend genieten, in je handen klappen of lekker meeknikken op de muziek. Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live-events.

 

Het blijft verrassend hoe muzikaal en dynamisch Herfst’s imponerende uitbarstingen zijn.

Bouke Bijlsma en Erk Willemsen