woensdag 20 maart 2019

HABIB KOITÉ & Bamada

Mali is rijk waar het gaat om muzikaal talent. Habib Koité is één van de West-Afrikaanse sterren van de nieuwe generatie die het land heeft voortgebracht.  Zijn gitaarspel klinkt als magisch harp getokkel, zijn stem is zacht, betoverend en melodieus, zijn stijl is niet in één zin te bevatten. Een kleurenpalet aan klanken, een geluid dat barst van Khassonké ritmes en harmonische elementen die duidelijk maken dat hij niet van plan is om zijn wortels te laten verwateren. Traditioneel is het evenmin: zo sprankelen invloeden van blues, flamenco, pop en rock terughoren. Onaangetast is de bezieldheid. Een ware must voor liefhebbers van wereldmuziek!

BluesfolkMalinese muziekpopwereldmuziek
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Één van de sleutels tot zijn succes is zijn toewijding aan het toeren. Echte road warriors, Habib Koité & Bamada hebben sinds 1994 meer dan 1500 shows opgevoerd en verschenen op een aantal van ’s werelds meest prestigieuze concertpodia wereldwijd. Koité kreeg lovende recensies van People, Entertainment Weekly en New York Times door de jaren heen. Na een paar jaar is Koité er klaar voor, voor nieuwe avonturen en concerten over heel de wereld. Op woensdag 20 maart strijkt hij neer in ons Haagse Paard.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur