vrijdag 11 september 2020

GNAWA FESTIVAL: KEL ASSOUF

De Touareg-groep Kel Assouf staat met een been ferm in de woestijn, en met de ander in Europa. Duik erin en je hoort stevige rock a la Led Zeppelin, Cream en Tinariwen, en bedwelmende Noord-Afrikaanse melodieën ritmes terug, maar ook een bijna ongrijpbare passie en hartenzeer. Live zie je een power-trio waar de muzikaliteit en het speelplezier vanaf spat. Op 11 september zie je ze in PAARD.

Dit concert is onderdeel van de derde editie van het Gnawafestival voor Noord-Afrikaanse muziek en cultuur. Een samenwerking tussen Multicultureel Jongerengeluid, Het Nationale Theater, Korzo, Zuiderstrandtheater en PAARD. Vorig jaar stonden er onder anderen Bombino, Hamid El Kasri en Nass El Ghiwane. De line-up voor de 2020-editie wordt binnenkort bekendgemaakt!

Archief
  • € 17,50
  • € 17,50
  • Grote Zaal / Main Hall
  • 20:30
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

In 2006 vormde deze groep zich rondom Anana Harouana, nadat hij verbannen werd uit zijn thuisland. Kel Assouf is desert rock met een boodschap, één die anti-discriminatie en de Touareg cultuur hoog in het vaandel houdt. In 2019 kwam het grandioze album ‘Black Tenere’ uit, wat vier van de vijf sterren kreeg van het Britse blad Mojo: ‘A power trio with rock guitar firmly in the spotlight … A varied, mature an inspired result’. 

The current Kel Assouf line-up is in effect a power trio in the Hendrix/Cream lineage

The Wire