FRESKU

zondag 19 december 2021 2021

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show geannuleerd. Ticketkopers hebben een mail ontvangen en ontvangen een refund voor de tickets. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

 

hiphop nederhop
archief
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Hij eet kreeft! Fresku is niet alleen de grappigste rapper van Nederland, hij is ook een van de weinige hiphoppers die zijn kwetsbare kant durft te laten zien. Met zijn partner-in-rhyme Teemong (ook verantwoordelijk voor Fresku’s video’s) is hij nu zo succesvol dat hij elke dag kreeft eet in plaats van kapsalon.

Toch blijft Fresku gewoon zijn twijfels over zijn leven, zijn werk en zichzelf uitspreken, zo ook op zijn nieuwe (vierde) album ‘In Het Diepe’ (2019), waarop hij teruggaat naar zijn roots. Eerste single ‘Wil Er Voor Je Zijn’ is door Teemong weer van een spraakmakende clip voorzien!

Fresku is niet vies van het geven van zijn mening. Of het nou is in zijn teksten, sketches, theatershow of in een rap samen met Arjen Lubach, de rapper laat graag horen hoe hij tegenover maatschappelijke problemen staat. Personages Willy Keurig en Gino Pietermaai maken in online filmpjes korte metten met de stereotypen die rond bepaalde bevolkingsgroepen hangen en meer dan eens spreekt Fresku zich uit als het over de vluchtelingencrisis of geloof gaat.

Ook persoonlijke onderwerpen, zoals zijn zoontje dat met gezondheidsproblemen kampte na de geboorte, snijdt Fresku aan. De rapper toont zich al vier albums een van de koplopers wat betreft Nederlandse hiphop en is niet bang zich kwetsbaar op te stellen.

Support: GIAN

In 2018 ontstond GIAN uit een gesprek dat tussen vocalisten Johnny Ray en Eddy Dukan plaatsvond na een feest waar geen eind aan leek te komen. Het gevolg was de track ‘Hennessy’. De band combineert dromerige vocalen met trapbeats en live-instrumenten. “Guitars en 808, dat gaat een ding worden.”, zei Eddy Dukan in een interview met 3voor12. De nieuwe lichting van urban-talent.

 

“ "Waar the fuck zouden jullie zijn als Frisse niet rapt..." “

Fresku