vrijdag 29 november 2019

EUROPALIA: LUCIAN BAN & MAT MANERI – OEDIPE REDUX / ALEX SIMU QUINTET – ECHOES OF ENESCU

Dit concert wordt gepresenteerd door Pro Jazz en vindt plaats in het Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

In samenwerking met Europalia wordt het werk van de belangrijkste Roemeense klassieke componist van de 20ste eeuw in een spannend jazz-jasje gestoken.
Het Alex Simu Quintet reflecteert in een mix van eigen composities en het klassieke werk van Enescu op verleden, heden en toekomst van Boekarest, de geboortestad van klarinettist en Gouden Kalf winnaar Alex Simu.

De Grammy-genomineerde Amerikaanse violist Mat Maneri en de bejubelde Roemeense pianist Lucian Ban maakten een nieuw arrangement van het magnum opus van George Enescu: de opera Oedipe. Ze spelen met een topbezetting, die onder andere bestaat uit percussionist Tom Rainey, een van de meest gevraagde sessiemuzikanten van New York, en de meesterlijke vocalisten Jen Shyu en Theo Bleckmann.

Programma
19:00 Aanvang Diner
19:15 Jong jazztalent (Foyer)
20:30 Alex Simu Quintet – Echoes of Enescu (Grote Zaal)
21:15 pauze
21:30 Lucian Ban & Mat Maneri – Oedipe Redux (Grote Zaal)
22:15 After-party ft. DJ Jazz Min Lau (foyer)

Koop tickets
  • Koorenhuis
  • 19:00
  • 19:00

Bezetting Oedipe Redux: Mat Maneri, altviool & arrangementen; Lucian Ban, piano & arrangementen; Luis Sclavis, klarinet & basklarinet; Theo Bleckmann, stem; Jen Shyu, stem & Zuid-Aziatische instrumenten; Ralph Alessi, trompet; John Hebert, contrabas; Tom Rainey, drums
Bezetting Alex Simu Quintet: Alex Simu, klarinetten (RO/NL); Franz Von Chossy, piano (DU/NL); George Dumitriu, altviool/gitaar (RO/NL); Mattia Magatelli (contrabas (IT)); Kristijan Krajncan, cello/drums (SI)

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur