vrijdag 21 februari 2020

BUENA VISTA SOCIAL CLUB® PRESENTS: ELIADES OCHOA

Gitaarlegende Eliades Ochoa, ook wel de Cubaanse Johnny Cash genoemd, komt op 21 februari 2020 terug naar PAARD. Als één van de belangrijkste leden van Buena Vista Social Club werkte hij samen met Compay Segundo om de carrière van de meester nieuw lezen in te blazen. Hij nam de eerste versie van wereldhit Chan Chan op en won in 1997 met Buena Vista Social Club een Grammy voor de beste tropische Latin-uitvoering.

Archief
  • € 35,00
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Eliades Ochoa werd geboren in 1946 en begon met gitaarspelen toen hij zes was, waardoor hij de kost verdiende in de cafés en bordelen in Cuba. Naast zijn bijdrage in Buena Vista Social Club is Ochoa nog onderdeel geweest van vele andere muzikale projecten, waaronder het album CubAfrica in 1998 samen met Manu Dibango. Vele albums en Grammy nominaties verder, wordt Ochoa nog altijd gezien als een sleutelfiguur van de traditionele Cubaanse muziek en de beste gitarist van zijn generatie.

Tijdens het concert geniet Ochoa intens van de ambience die hij losmaakt. Alsof je bij hem thuis vertoeft praat hij de nummers in Spaans dialect aan elkaar. Open doekjes, spontane gilletjes en driftig dansende duos op het podium verhogen de feeststemming.

Trouw