donderdag 24 oktober 2019

Dr JOHN COOPER CLARKE

Dr John Cooper Clarke is ongetwijfeld een van de meest voortreffelijke en gewaardeerde punkdichters van Groot-Brittannië en ver daarbuiten. In de jaren zeventig, toen punk hoogtij vierde, tourde deze performance poëet met bands als Sex Pistols, the Buzzcocks en Elvis Costello.  In november 2018 kwam ‘The Luckiest Guy Alive’ uit en 24 oktober zal hij stukken uit dit nieuwe boek voordragen in de Kleine Zaal in PAARD.

Dit event is ook toegankelijk met een Grauzone Weekender Ticket. Klik hier om een Grauzone Weekender ticket te kopen.

poëziepunk poetry
Koop tickets
  • € 22,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Dr John Cooper Clarke ontving in juli 2013 een ‘eredoctoraat voor de kunsten’ als erkenning voor zijn carrière van 50 jaar. De universiteit van Salford prees de punk poëet hiermee dat hij poëzie naar een niet-traditioneel publiek brengt en muzikanten en komieken beïnvloedt.  Een van zijn bekendste poëzie  stukken ‘I Wanna Be Yours’ werd door de Artic Monkeys geadapteerd voor hun vijfde album, AM die uit kwam in september 2013.

John Cooper Clarke uses words like Chuck Berry uses guitar riffs melody and anger, humour and disdain in equal measure. He's the real deal, really funny and really caustic, the velvet voice of discontent.

Kate Moss