donderdag 24 oktober 2019

Dr JOHN COOPER CLARKE

Mike Garry + Toria Garbutt

Dr John Cooper Clarke is ongetwijfeld een van de meest voortreffelijke en gewaardeerde punkdichters van Groot-Brittannië en ver daarbuiten. In de jaren zeventig, toen punk hoogtij vierde, tourde deze performance poëet met bands als Sex Pistols, Buzzcocks en Elvis Costello.  In november 2018 kwam ‘The Luckiest Guy Alive’ uit en 24 oktober zal hij stukken uit dit nieuwe boek voordragen in de Kleine Zaal in PAARD.

Dit event is ook toegankelijk met een Grauzone Weekender Ticket. Klik hier om een Grauzone Weekender ticket te kopen.

punk poetry wedstrijd
Doe mee aan onze punk poetry wedstrijd en wie weet lees jij je eigen gedicht voor op hetzelfde podium als Clarke op de 24e!

poëziepunk poetry
Archief
  • € 22,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Dr John Cooper Clarke ontving in juli 2013 een ‘eredoctoraat voor de kunsten’ als erkenning voor zijn carrière van 50 jaar. De universiteit van Salford prees de punk poëet hiermee dat hij poëzie naar een niet-traditioneel publiek brengt en muzikanten en komieken beïnvloedt.  Een van zijn bekendste poëzie  stukken ‘I Wanna Be Yours’ werd door de Arctic Monkeys geadapteerd voor hun vijfde album, AM die uit kwam in september 2013.

Support: Mike Garry
Mike Garry was vijftien jaar lang werkzaam als bibliothecaris voordat hij poëet werd. Hij begon door zijn eigen gedichten voor te lezen aan honderden jongeren die zijn huiswerkcentrum in de bibliotheek bezochten. Zij vonden het fantastisch en moedigde hem aan om live optredens te doen op evenementen en zo gezegd, zo gedaan. In 2010 werd Mike uitgekozen door het management van John Cooper Clarke om met hem mee te gaan op tour. “I liked what he said and the way he said it“, aldus John, terugkijkend op de vijfjarige werkrelatie die de mannen hebben opgebouwd terwijl ze ruim vijfhonderd optredens hebben gedaan in verschillende zalen door Engeland en Ierland.

Support: Toria Garbutt
Toria heeft, sinds ze in 2014 de muziekindustrie is binnengestormd, regelmatig als support-act voor John Cooper Clarke opgetreden. Meest recent tijdens zijn ‘Luckiest Guy Alive‘-tour, waarbij Toria haar eerste Europese optreden had. Toria is betrokken geweest bij vele projecten, waaronder het werken met jongeren en gevangenen. Hierbij wil ze het belang laten zien van je stem laten horen, ongeacht je achtergrond, en poëzie gebruiken om van pijn een doel te maken.

John Cooper Clarke uses words like Chuck Berry uses guitar riffs melody and anger, humour and disdain in equal measure. He's the real deal, really funny and really caustic, the velvet voice of discontent.

Kate Moss