vrijdag 2 december 2022

DE STAAT 2-12-22

Personal Trainer

De Staat blijft heerlijk oncategoriseerbaar. Onder de vleugels van frontman Torre Florim, wiens dikke stem werkt als een call-to-arms, flirten ze met funk en tribale ritmes, introspectie en wilde humor. Veertien jaar na de start van hun carrière staan ze op het punt hun nieuwe project te lanceren: Red, Yellow, Blue. Het is een experiment in songwriting dat twee middelvingers opsteekt naar het begrip genre. Er zijn zoveel manieren waarop men de muziek van De Staat probeert te beschrijven maar geen enkele beschrijving past. Red, Yellow, Blue zijn hun alternatieve categorieën voor de verschillende stemmingen van de nummers die ze al die tijd hebben geschreven. Check De Staat met support van Personal Trainer bij PAARD op 2 december 2022.

uitverkocht
  • € 32,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

In leven geroepen door Torre Florim in 2006 als een uitdaging voor zichzelf, was er een eenmansproject in Nijmegen. “Ik maakte zoveel muziek, allemaal verschillende soorten”, grijnst Torre. “Ik wilde gewoon zien of ik iets kon maken dat als één ding klonk!” Nadat die klanken met elkaar hadden geruzied, zou dat ‘ene ding’ al snel bekend worden als De Staat en hun debuut uit 2009, Wait For Evolution. Samen met leadgitarist Vedran Mircetic, bassist Jop van Summeren, multi-instrumentalist Rocco Hueting en drummer Tim van Delft, is wat De Staat sinds die prille beginjaren heeft bereikt ongekend.

 

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

‘Look At Me’ is een loeiharde rammer met synths (of zijn het gitaren) die zo zwaar zijn overstuurd dat je je misschien afvraagt of je speakers het hebben begeven.

3VOOR12