maandag 14 maart 2022

DE LA SOUL in AMARE

Mirror, mirror on the wall Tell me, mirror, what is wrong? Can it be my De La Clothes Or is it just my De La song? Een van de meest legendarische hiphopformaties uit de jaren 90 komt in 2022 naar Amare! De La Soul zorgde eind jaren tachtig voor een doorbraak in de muziek met hun debuutalbum 3 Feet High and Rising en scoorde sindsdien talloze hits als Me myself and IRing ring ring (Ha ha hey), en werkte samen met vele grote artiesten als Chaka Khan, Redman en niet te vergeten J Dilla. De La Soul wordt in één adem genoemd met namen als A Tribe Called Quest, Queen Latifah en Jungle Brothers, en mag zich rekenen tot een van de meest geliefde hiphopformaties aller tijden.

Dit is je kans om één van de originators van hiphop te zien, live in Amare op 14 maart 2022!

Klinkt als A Tribe Called QuesthiphopjazzrapSoulsouljazzPaard op Hol
Koop tickets
  • €37,50 - Incl. servicekosten
  • Amare
  • 19:00
  • 20:30

De La Soul is een hiphoptrio uit Long Island, New York. Ze zijn het bekendst vanwege hun bijdrage aan het jazzrapsubgenre. Na samenwerkingen met producers en artiesten als Prince Paul, J Dilla, Redman, Chaka Khan en andere werd De La Soul al snel gezien als een van de leidende groepen van de Native Tongues Posse, een stroming binnen de hiphop van artiesten die sterk leunden op Afro-centrische teksten en ritmes uit de jazz. Andere bekende hiphoppers uit de Native Tongues Posse waren bijvoorbeeld A Tribe Called Quest, Queen Latifah en Jungle Brothers. Door hun samenwerking met de groep Gorillaz ontving De La Soul een Grammy in 2006. De La Soul komt sinds lange tijd weer naar Nederland.

De formatie uit Long Island organiseert een vrolijk feest met frisse deuntjes die elke verleiding trotseren om ze als een 'erfgoed'-act te bestempelen

The Guardian