zaterdag 13 januari 2018

Dabke Night

Dabke? We horen je al denken; wat is dat? We leggen het je even haarfijn uit. In het Arabisch betekent Dabke letterlijk: ‘stampen’, maar het wordt bedoeld als een moderne Levantijns-Arabische cirkel-volksdans. Deze bijzondere dans komt voor in onder andere Palestina, Libanon, Jordanië en Saudi Arabië, en wordt nu dus ook uitgevoerd in Den Haag, Nederland. Dabke combineert cirkeldansen en line dancing en kom je op grote schaal tegen tijdens bruiloften, festivals en andere belangrijke gelegenheden. Tijdens deze Dabke Night zie je professionele dansen die het publiek laten opzwepen, maar krijg je zelf ook de kans om deze traditionele manier van dansen te leren, en het leukste van allemaal: je danst nooit alleen!

Archief
  • € 10,00
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Grote Zaal
  • 20:00
  • 20:45

*incl € 2,50 servicekosten

21.00 uur
GHARIB
Mengvormen van Arabische en westerse muziek klinken vaak ongemakkelijk door de botsing van verschillen in toonladders. Maar de Syrisch-Nederlandse productie van Gharib werkt daar behendig omheen. De band bestaat uit een van oorsprong Syrische zanger/muzikant Gharib en 4 Nederlandse muzikanten. De band brengt een unieke mix van oosterse (Arabische) en westerse muziek: meeslepend, dansbaar en melancholisch.

22.00 uur
DABKE WORKSHOP
De typische Dabke muziek is een echte gangmaker op Arabische bruiloften maar zie je ook steeds meer in Nederland opkomen. De dans is van oorsprong traditioneel maar veel urban dancers maken een mix met hiphop en moderne dans. We leren je de basis in enkele basisstappen, die iedereen kan meedoen. You will love it!

22.30 uur
DJ MATRUB
Matrub مطروب is het alter-ego van mps Pilot, één van Nederlands’ bekendste tropical/world DJ’s en producers en draait een wereldwijd modern repertoire. Speciaal voor de Dabke Night draait Matrub een Dabke set met Arabische ritmes die je de hele nacht aan het dansen houden.

hele avond
ARABIC MEZZE
De hele avond kan je voor een klein prijs genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische gerechten als Tabouleh, Humous, Kibbeh en zoetigheid om van te blijven eten.

In samenwerking met Humanity House

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur