zaterdag 11 mei 2019

Chameleons Vox play “Strange Times”

Tijdschema:
19:30 deur open
20:30 Chameleons Vox
22:00 New Wave City
Op 11 mei vieren we het 5-jarig jubileum van het muziekliefhebbend collectief  New Wave City. Een half decennium aan herinneringen verenigd op de dansvloer. Talloze specials passeerden de revue; Depeche Mode, The Cure, David Bowie en ga zo maar door. Deze bijzondere ‘5 Jaar New Wave City’ avond start met de show van Chameleons Vox!

Zijn The Chameleons de peetvaders van de postpunk? De zwanenzang van deze postbunkband uit Manchester ‘Strange Times’ is in elk geval een plaat waarop een band te horen is die vol passie zit, met wervelende gitaarlijnen, poëtische teksten, en de prachtige en zwaarmoedige stem van Mark Burgess. Met gepaste trots kondigen we daarom aan dat New-wave legende en voormalig leadzanger van The Chameleons Mark Burgess met zijn Chameleons Vox terugkeert naar het Paard en hun weergaloze plaat Strange Times integraal komt spelen, aangevuld met The Chameleons klassiekers.

post-punk
Archief
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Na Script from The Bridge en What Does It Mean? Basically, waagde de band zich aan een avontuur wat hen een weergaloze plaat afleverde maar ook hun einde betekende: namelijk dat van een groot label. Geffen bracht hun meestwerwerk Strange Times uit, maar hoewel dit de beste plaat is die de ze uitbrachten, werd het eigenlijk een flop. Toen hun manager plotseling stierf, was het meteen afgelopen met The Chameleons. Hun invloed wordt echter nog steeds in het muzieklandschap gevoeld.

Wie jarig is trakteert, toch? Met een ticket voor dit optreden krijg je gratis toegang tot het vijfjarig jubileum van New Wave City. Een dansavond met de beste new wave muziek uit de jaren tachtig. Het NWC-collectief neemt je terug naar de tijd van New Order, The Jam, The Sound, Human League en vele anderen! Liever alleen naar New Wave City? Een los kaartje kost 5 euro en is verkrijgbaar via deze link