dinsdag 22 juni 2021

BLAUDZUN: Backstage Sessions – Late Show [PUBLIEK]

Dit is de late show, klik hier voor de early show.

In aanloop naar de release van zijn nieuwe album Lonely City Exit Wounds laat de Blaudzun zijn publiek zien en horen hoe dat album en de bijbehorende tournee tot stand komt. In juni start de Nederlandse zanger en componist samen met zijn band aan een serie ‘Backstage Sessions’ waarbij bezoekers een kijkje krijgen in zijn muzikale keuken.

Tijdens de sessies waant de bezoeker zich in de Blaudzun studio om even later ‘aanwezig te zijn’ bij een openbare repetitie met zijn bandleden. Terwijl Blaudzun opzoek is naar melodieën en songs, ontstaat een nieuwe show die van klein en intiem naar groots gaat, en eindigt in een energiek concert met veel nieuwe muziek.  22 juni 2021 kan je het live meemaken in PAARD!

popsinger-songwriterNet bevestigd
Koop tickets
  • € 20,50
  • € 25,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:30
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

Een kijkje in de muzikale keuken

Blaudzun licht toe: ‘Afgelopen jaar heb ik in de studio gewerkt aan een nieuw album. De liedjes zijn bijna allemaal klaar en ik wil ze heel graag op het podium delen en live spelen. Ik mis het contact en de interactie met mijn publiek. Binnen de Covid beperkingen hebben we gezocht naar een veilige concertvorm die past bij deze fase en een nieuw hoofdstuk. Samen met mijn deels nieuwe band geef ik een kijkje in mijn muzikale keuken. Ik wil het publiek meenemen in mijn reis van liedjes schrijven, opnemen en repeteren tot aan het live vertolken op het podium. Oorsprong, creatie, ontwikkeling.’

Na een periode van relatieve stilte maakte Blaudzun afgelopen maanden indruk op radio en tv met zijn nieuwe single REAL HERO. Het eerste nummer van zijn nieuwste album Lonely City Exit Wound, die dit jaar uitkomt! De song was ondermeer Topsong bij Radio 2. Tijdens de Backstage Sessions speelt Blaudzun ook ouder werk, maar vooral veel nieuwe songs die nog nooit eerder live te horen waren. ‘De concerten zijn geen try-outs voor iets dat later in definitieve vorm plaatsvindt. Maar bezoekers zien en horen wel een muzikale voorstelling in wording’, aldus Blaudzun. ‘Het kan voorkomen dat ik een liedje opnieuw begin, of dat ik een andere versie van een song probeer in een andere bezetting met een ander arrangement. Daarbij staat het publiek vrij om vragen te stellen’.

'Ik wil het publiek meenemen in mijn reis van liedjes schrijven, opnemen en repeteren tot aan het live vertolken op het podium. Oorsprong, creatie, ontwikkeling.’

– Blaudzun over Backstage Sessions