zaterdag 22 februari 2020

BALTHAZAR

Jaguar Jaguar

Na een sabbatical van zo’n 3 jaar kunnen we eindelijk met zekerheid zeggen dat Balthazar helemaal terug is. Met Fever, de langverwachte opvolger van Thin Walls, zetten ze de toon voor een speelser en frisser geluid, maar waar je ook de herkenbare hooks en feels van het échte Balthazar geluid in terug hoort. Afgelopen jaar deden ze al een uitgebreide Europese tour, waaronder langs AFAS Live, maar begin 2020 is ook Den Haag aan de beurt voor een potje dansen, wegzwijmelen en kippenvel.

uitverkocht
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Een pauze kunnen we de stilte rondom Balthazar niet noemen. Onder de naam Warhaus en J. Bernardt besloten frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez afzonderlijk een plaat op te nemen, wat voor beide uitbloeide in een succesvolle club en festival tour. Uiteindelijk bleken deze uitstapjes alleen maar meer voer te zijn om samen de studio in te duiken en daar was ineens ‘Fever’. Op 22 februari 2020 staat de Belgische succesformatie in het Paard en dat wordt wederom een show waarbij kippenvel en opvliegers zichzelf afwisselen, zoals hit-single Fever al duidelijk beschrijft.

Voorprogramma: Jaguar Jaguar
Ze bestaat nog maar net één jaar, maar hebben in die tijd reeds een tweede hoofdstuk geschreven in hun audiovisueel verhaal. Na het zonnige Spanje, waar ze hun eerste EP ‘Montjoi’ schreven, trok de band naar de afgelegen Franse bossen om in alle rust aan nieuwe muziek te werken. De zomer werd ingeruild voor de herfst. Voor dit nieuwe hoofdstuk mag je je verwachten aan een trip doorheen de jungle waarheen deze Jaguars zich het beste thuis voelen.

op dit moment is Balthazar de beste band van België én bovendien in bloedvorm ook.

OOR over hun Afas Live show