donderdag 23 juni 2022 8377

BALTHAZAR in Amare

BLUAI

LET OP: Dit concert vindt NIET plaats in PAARD maar in de concertzaal van Amare. Hier kun je meer informatie vinden over het concert.

Slinky. Stylish. Sexy. Het mag gezegd worden: Balthazar’s nieuwe sound zit ze als gegoten. Op Sand lieten ze maar weer eens zien waarom zij aan de alt-pop top staan, en voegden ze vleugen electronica en sophisticated grooves toe aan hun toch al zeer appetijtelijke sound. Op 23 juni keren de Vlamingen terug naar Den Haag, en als je bij hun vorige show in PAARD was weet je dat je een band in bloedvorm kunt verwachten, dit keer in het splinternieuwe Amare.

Alt-popindiepop
Archief
  • €32,50
  • Amare
  • 19:15
  • 20:00

Hun vijfde plaat al weer. Sand is het resultaat van een band die sinds hun debuut Applause weigert stil te blijven staan. Van de Gainsbourg-achtige swagger van Rats, tot de gruizige indie op Thin Walls en de funky invloeden van Fever. Zelfs toen Balthazar even op een lager pitje bleef, werkten de bandleden aan side-projects (we noemen maar even een Warhaus of J.Bernard).

Support BLUAI

BLUAI (winnaar De Nieuwe Lichting 2021), ontsprong in de studentenkamer Catherine Smet maar groeide in snel tempo uit van ‘bedroom’ project tot een volwaardige girlband.

Van rustige en dromerige indiefolk tot vrolijke indiepop. BLUAI’s liedjes vertellen verhalen over de herkenbare dingen uit het leven, over liefde en hartzeer. Hoewel ze nu in de studio zit voor een eerste EP, weerspiegelt haar muziek nog steeds de innigheid van haar slaapkamer, waarbij grote dames als Phoebe Bridgers, Anna Burch, Lucy Dacus, Julien Baker en Courtney Barnett op de achtergrond mee(f)luisteren.