ALFA MIST

maandag 9 oktober 2023 2023

Ik was altijd gefocust op wie ik ben in mijn muziek, maar nu ben ik aan het onderzoeken waar ik ben, zegt Alfa Mist. Ik vraag: hoe ben ik hier gekomen?

Dit is de vraag die ten grondslag ligt aan het vijfde album van Alfa Mist, Variables. Door lucide bigband-swing, hoofdknikkende boom-bap-ritmes en melodieën vol ziele pijn heen, is de plaat expansief en ontroerend, zowel in lichaam als geest. Op Variables creëert Alfa zijn meest expressieve werk tot nu toe, waarbij hij zijn scherpe oor voor looping en rake pianolijnen koppelt aan intuïtieve grooves in een vloeiende jazzimprovisatie.

Maandag 9 oktober zie je Alfa Mist in PAARD.

 

Voor liefhebbers van Vels Trio, Yussef Kamaal, Robohands Dit concert is een samenwerking van PAARD met ProJazz
archief
  • €26,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Sinds de release van zijn eerste volledige project Nocturne in 2015, heeft Alfa zich gevestigd als een van de meest uitgesproken muzikale stemmen in Engeland. Hij heeft gewerkt met onder meer Jordan Rakei en Tom Misch, drummer Richard Spaven, producer Lester Duval en zangeres Emmavie. Het is nog niet gelukt Alfa in een specifiek genre onder te brengen aangezien zijn muziek alles omvat, van het maken van hiphopbeats tot het produceren voor artiesten als rapper Loyle Carner, het componeren van neoklassieke werken voor het London Contemporary Orchestra en het bewerken van tracks van componist Ólafur Arnalds.

Support: Tamarae
Tamarae uit Nederland creëert muziek die het proces van groei, ontdekking en experimentatie weerspiegelt, waarbij ruimte wordt gelaten voor dromerigheid, maar tegelijkertijd wordt vastgehouden aan een heldere visie. Haar muziek weeft dubbele gevoelens met een vloeiende aard, en onder het oppervlak ontvouwen zich lagen van onregelmatige en prikkelende beweging.

Dit concert is een samenwerking van PAARD met ProJazz

“ Alfa Mist heeft een groot talent voor lome hiphop en spiritual jazz “

Jazzism