zaterdag 7 januari 2012 8345

WOLFENDALE VS. AWKWARD I

WolfendaleIndie rock band uit Eindhoven. Het debuut album "Foghorn"van de heren komt dit najaar uit. Zelf omschrijven de mannen hun muziek al even fijnzinnig: “Muziek die de schemering opzoekt in plaats van het zonlicht”.  
Alternative
Archief
  • € 10,00
  • € 5,00
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:30

*incl € 3,00 servicekosten

Awkward I
Twee jaar geleden verraste awkward i met een bijzonder debuutalbum en kreeg jubelende recensies in binnen- en buitenland. Sinds dat debuut – I really should whisper – is er heel wat gebeurd met de van oorsprong Groningse singer-songwriter Djurre de Haan. Een indrukwekkend aantal shows in binnen- en buitenland, vaak met diverse muzikanten, en natuurlijk nog steeds die zoektocht naar melodische uitdagingen. Tussenhalte van deze muzikale en persoonlijke reis is het tweede album – Everything on Wheels – geworden, die bij Excelsior Recordings wordt uitgebracht.

Everything on Wheels is een muzikaal reisdagboek in elf hoofdstukken over de oneindige weg van vertrekken, arriveren, kwijtraken en verdwalen. Het is een persoonlijk en intens album, elk van de elf nummers opent de deur tot een telkens weer opnieuw verrassende schatkamer waarin de rijke instrumentatie met viool, cello, mandoline, gitaar, percussie en zang de eenvoud geen geweld aan doet.

Wat ik wil zeggen, zit in de muziek. Het is een combinatie van melodie en poëzie. awkward i is een vehikel om uitdrukking te geven aan bepaalde vragen, de nummers zijn allemaal stukjes van een verhaal. Wat ik te zeggen heb, kun je het beste zoeken in mijn nummers,” aldus Djurre.

De muziek van awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen.

Om het bandgevoel van het tweede album ook tijdens de liveshows van de Everything on Wheels-toer mee te kunnen nemen heeft Djurre een reisgenoot gevonden in een band met een vaste bezetting. Net als in de studio zullen Diederik Nomden (ex-Johan, ex-Daryll-Ann), Susanne Linssen (Hospital Bombers) en Bo Koek (ex-Kopna Kopna en Kitty Contana) hem tijdens de live shows vergezellen. Bassist Geert de Groot (ex-Fatal Flowers) maakt het gezelschap compleet.