zondag 8 mei 2011 8342

THE CROOKES

Tickets verkrijgbaar vanaf vrijdag 11 februari 12.00 uur.
Pop/Rock
Archief
  • € 11,00
  • € 6,00
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30

*incl € 3,00 servicekosten

Support: John C Fraser

Het Britse The Crookes bestaat uit vier pantalon- en blousedragende jongemannen, van het soort dat ook het hart van je oma verovert, ondanks hun status van rock-‘n-rollmuzikant. Het zijn aardige jongens die fijne swingende rock-‘n-rollliedjes spelen.

Het debuutalbum van The Crookes draagt de titel Chasing After Ghosts. Het viertal uit Sheffield start hiermee zijn eigen nieuwe romantische stroming in de Britse popmuziek. Het album ademt een nostalgisch geluid. Een dikke knipoog naar jaren vijftig rock-‘n’-roll, maar ook naar de opkomende indie van de jaren tachtig. Dit viertal heeft duidelijk veel naar de hartbrekende tonen van The Smiths geluisterd. Daarnaast laat The Crookes ook de culturele stroming ‘kitchen sink drama’ in zijn muziek doorklinken. De boeken van Alan Sillitoe, Evelyn Waugh en zelfs D.H. Lawrence zorgden voor de nodige invulling van de liedjes.

The Crookes gooit zijn liefde voor romans, kunst, dramatiek en muziek bij elkaar en knutselt daar een eigen romantische, Britse muziekstroming van. Dansbaar en fris, maar tegelijkertijd verantwoord en vol zelfvertrouwen.