donderdag 20 april 2017 8361

JETT REBEL

Je kon de afgelopen jaren echt onmogelijk om Jett Rebel (het alter-ego van Jelte Tuinstra) heen: het wonderjoch is met zijn androgyne voorkomen en allure van een giga-popster één van de geliefdste Nederlandse podiumattracties van het moment. Maar met alleen attitute maak je nog geen talloze festivalpodia gek: Jett is gewoonweg een briljante muzikant die niet alleen al zijn liedjes zelf schrijft, maar ook produceert, arrangeert en bovendien alle instrumenten op zijn albums zelf voor zijn rekening neemt.

Pop/Rock
Archief
  • € 18,50
  • € 16,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 3,00 servicekosten

Sinds zijn eerste album Venus & Mars dendert de sneltrein van Jett Rebel onverstoord door Nederland, om onderweg een Edison en meerdere 3FM Awards op te pikken. Met haltes als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz, een uitverkochte HMH en een extra grote show in Ahoy zit inmiddels het hele spoor onder de glitters.

Op zijn nieuwste album “Super Pop” heeft hij zichzelf opnieuw uitgevonden en deze good vibes neemt hij mee het land in! Frisser dan ooit maakte hij  Super Pop, zijn derde album in 12 maanden tijd. Een enorme prestatie die gevierd moet worden met de Super Pop Tour.

Super Pop is een verzameling van pakkende popliedjes. Op zijn vorige albums waren al duidelijk invloeden uit de 60’s te horen maar op Super Pop gaat het van Paul McCartney naar The Beachboys en door naar Billy Joel.
Na de experimentele en de blues-rock plaat zijn we met Super Pop weer terug bij vertrouwde ‘Hits For Kids’. Dit alles bij elkaar laat de belachelijke veelzijdigheid van Jelte zien en bewijst dat de Super Pop Tour voor iedereen is.

De volgende halte van zijn sneltrein? Dat weet alleen Jett Rebel zelf…

Nederland heeft weinig artiesten die zo veelzijdig zijn als Jelte Tuinstra en het ene na het andere uitstekende popliedje kunnen maken

Maxazine over Jett Rebel