GERS PARDOEL

Hij neemt ons mee op reis op zijn bagagedrager en is liever dan lief. Gerse Nederhiphop.

donderdag 15 november 2012 8346

LET OP: het voorprogramma RONNIE FLEX begint al om 20:15 uur. Tijdschema:19:30 deuren open20:15-21:00  Ronnie Flex21:05-21:35 Fotosynthese21:45-22:45 Gers PardoelGers Pardoel is inmiddels hard aan de slag met zijn debuutplaat. “Het geraamte hiervoor staat nu al een tijdje. Het wordt fris, nieuw en eerlijk album met vrolijke, uptempo tracks en tracks waar je je op kan terugtrekken.” De eerste single hiervan is inmiddels uitgebracht. Met “Morgen Ben Ik Rijk” werd hij Serious Talent bij 3FM en werd hij Hollandse Nieuwe van de Maand bij 3voor12.

Hip Hop-
archief
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Op 12 mei 1981 wordt Gerwin Pardoel in Nijmegen geboren. Na het overlijden van zijn moeder, toen hij 17 jaar was, veranderde veel zijn thuissituatie waardoor hij het steeds vaker ging ontvluchten. Uiteindelijk is hij naar Rotterdam verhuisd, waar zijn tweelingbroer woonde. Daar ging hij zich volledig storten op rappen en hiphop maken.

Gerwin had geen groot aangeboren talent voor het maken van hiphop. Maar met veel doorzettingsvermogen was hij ervan overtuigd dat het hem zou lukken. In Rotterdam ontmoet hij Postman, die uiteindelijk ook zijn mentor wordt. Postman verzon de naam “Gers”, wat niet alleen voor op Gerwin leek, maar ook “vet” en “cool” betekent in het Rotterdams.

Op een gegeven moment laat Gerwin zijn muziek horen aan Steffen Haars, de regisseur van New Kids. Met “Broodje Bakpao” kent de nog prillen hiphopcarrière van Gers Pardoel een vliegende start. De film trekt bijna een miljoen bezoekers, de track staat twee weken op nummer één in Nederlandse hitlijsten en de videoclip wordt op YouTube bijna tweeënhalf miljoen keer bekeken. Ook binnen de hiphopscène was Gers ineens bekend. Nog geen jaar later had hij met “Ik Ga Hard”, met The Partysquad, Adje, Jayh en Reverse zijn tweede hit op zijn naam staan. Deze track werd ruim vier mijoen keer op internet bekeken en stond wekenlang in de hitlijsten.

Fotosynthese

De Bredase MC is een begrip. Los van het feit dat zijn 101Barz-sessie meer dan een miljoen keer is bekeken, los van zijn Rookie Of The Year-nominatie bij de State Awards, los van het feit dat hij de jongste finalist ooit was in de categorie HipHop bij de Grote Prijs van Nederland en los van zijn 100 tal optredens van kleine feestjes tot grote festivals staat een ding als een paal boven water: Fotosynthese heeft niet alleen dé maar is meer dan zeker ook dé toekomst.

In mei 2012 verschijnt via het RAEN Music platform dan eindelijk het officiële debuut album Los. Fotosynthese werkte er ruim 3 jaar aan in het tuinhuis. Los is een album van uitersten. De inmiddels 18-jarige rapt over zijn bescheiden succes, maar ook over zijn twijfels over het rapper zijn. Hij schroomt echter niet om flink te braggen & boasten. Hoogtepunt van het album is misschien wel het d-day tweeluik, een verhaal over 2 soldaten in de oorlog. Op de bombastische beats, met invloeden van klassiek tot rock en van dubstep tot folk, laat Fotosynthese zien dat hij letterlijk Los kan gaan.