maandag 7 november 2016 8358

ECHO & THE BUNNYMEN

Voorprogramma: DadaWaves
Alternative
Archief
  • € 26,00
  • € 21,00
  • € 26,50
  • Grote zaal
  • 18:30
  • 19:00

*incl € 3,00 servicekosten

Het concert in Paard van Troje is uitverkocht, maar er zijn wel nog kaarten beschikbaar voor het concert in de Effenaar

Hoe zou de openingsscène van Donnie Darko er uit hebben gezien zonder die perfect uitgekozen soundtrack ‘The Killing Moon’? Die knallertrack komt uit de koker van Echo & The Bunnymen; dé new-wave sensatie uit de jaren ’80. Met hits als ‘The Killing Moon’, ‘Silver’ en ‘Bring On The Dancing Horses’ mag de Britse groep zich tot één van de meest invloedrijke smaakmakers uit het tijdsperk rekenen. Op 7 november laten de mannen zien dat zij de ijzersterke (live-)reputatie nog altijd waar maken.

De heerlijke zwarte romantiek / donkere wave-rock uit Liverpool verveelt na 30 jaar namelijk nog geen moment. De stem van Ian McCulloch blijft één van de mooisten in het genre, met lyrics van een Morrisey-achtige schoonheid. En vergeet Sergeant niet, de gitarist die met veel delay & reverb speelt en zo medebepalend is voor het karakteristieke Echo & The Bunnymen geluid. Een sound die niet alleen de oude fans kan bekoren, maar nog steeds nieuwe generaties luisteraars en fans aantrekt. Door wie dacht jij dat bands als Interpol, The Killers en Arcade Fire geïnspireerd waren?

In januari speelde de band in 013. Rockmuzine over dat optreden: “Echo & the Bunnymen heeft met deze show zowel het nostalgische sentiment van een groot deel van het publiek bevredigd met een fraaie bloemlezing uit haar uitgebreide catalogus als bewezen dat ze als band nog steeds relevant is met prachtige nieuwe liedjes als ‘Meteorites’ en ‘Constantinopel.”

DadaWaves
DadaWaves is een semi-psychedelische pop band opgericht door singer/songwriter Jasper Stockmans. In 2015 beklimt Jasper de bühnes met live-band en neemt hij zijn eerste album op samen met producer Jeroen Swinnen. Op de eerste plaat – uitgebracht in mei 2016 – laat DadaWaves zich inspireren door de overbodigheid van de mensheid, in een muzikale mengvorm van euforie en duisternis. De karaktervolle arrangementen en kleurrijke melodieën steken af tegen de satirische lyrics. DadaWaves is een aanrader voor de liefhebbers van frisse en psychedelische popmuziek!