Sunday 18 November 2018

LISTENER

Please note! This is a Paard op Hol event, that takes place at Paardcafe (Prinsegracht 12, The Hague)

Spoken-word act Listener is bepaald geen goede luisteraar: vocalist Dan Smith heeft veel, héél veel verhalen te vertellen. Met gemiddeld 500 woorden per song, furieus in de mic gespit, zou je bijna stellen dat de beste man wel zwemmerslongen moet hebben.

En verwacht geen geraaskal: de vlijmscherpe teksten zijn vaak poëtisch of hebben een maatschappelijke of politieke lading, met in iedere zin een tegeltjeswijsheid an sich. De band ondersteunt dat met prachtige blazers, donderende percussie en verschroeiende golven van gitaargeluid.

Archive
  • € 7,50
  • Paard op Hol: Paardcafe
  • 20:00
  • 21:00

*incl € 2,50 servicefee

Dat dat de ene keer peinzend uitkomt en de andere keer schreeuwend, dat doet er niet zoveel toe: het schiet altijd rechtstreeks naar je hart, zo bewijzen niet alleen lovende recensies maar ook reacties op Youtube:

“This is so much more than music”
“Holy crap, I was not prepared for this. I don’t know what it is but it’s amazing.”
“I love this band maybe a little bit too much, their lyrics and their music is just perfect”

Zo zou je kunnen stellen dat de uit de uit Kansas-city afkomstige band tot de eredivisie van de poetische indie/emocore behoort, maar eigenlijk is hun sound zo eigen dat zij die top met niemand delen: tel daar enorme bevlogenheid en passie bij op en je snapt dat dit werkelijk een must see is

It holds everything that makes music what it should be

Sputnik music.com