colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
WOLFMOTHER
DO. 13 JUL
WOLFMOTHER
Sef & support
ZO. 16 APR
SEF & SUPPORT
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
HALLO VENRAY
ZA. 13 MEI
HALLO VENRAY
JETT REBEL
DO. 20 APR
JETT REBEL
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DI. 13 JUN
DAMIAN "JR. GONG" MARLEY
DO. 25 MEI
RATS ON RAFTS & DE KIFT

ALTERNATIVE
LOCATIEKLEINE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG 21:00U
Bekijk het Facebook-event

Support: The Homesick

De combinatie van Zaanse punk en Rotterdamse post-punk word door Franz Ferdinand's Paul Thomson ook wel ‘the best act I’ve ever seen at a festival’ genoemd. In 2016 brachten de bands gezamenlijk een album uit en zijn sindsdien op tour.

Rats on Rafts bewerkt nummers van De Kift en andersom. Het botst en staat soms lijnrecht tegenover elkaar om dan weer eensgezind samen te komen in stampende ritmes en raggende gitaren. Rats en Kift zijn samen één bal energie die het ene moment over je heen rolt om dan weer een totaal onverwachte kant op te stuiteren.

Rats on Rafts
Vier muziekliefhebbers en fanatieke platenkopers die Nederlandse bands niet tof genoeg vonden, kwamen met een effectieve oplossing: een eigen band oprichten! Zelfs als je geen noot uit je instrument kunt halen. En dan de hel uit de muziekscene rocken.

De mix van Britse wave en postpunk van de vier Rotterdammers neemt je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen en mengt het met een totaal eigen geluid tot een Rotterdamse postpunk cocktail anno 2012. Het debuutalbum ‘The Moon Is Big’ staat vol dansbare liedjes met krachtige hooks en sterke vocalen.

De Kift
De Kift is een energieke, theatrale fanfare-punkband die bijzondere projecten niet uit de weg gaat. Zo maakten ze een opera (Vier voor Vier), een muziektheatervoorstelling (Kees de Jongen met Frank Groothof), filmmuziek (o.a. Het Zwijgen), speelden ze in films (o.a. De Arm van Jezus) en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico theatergroep Tryater en Tania Kross. De band werd bekroond met een Zilveren Harp in 2001 en een Zilveren Krekel in 2012.

The Homesick
Het drietal uit Dokkum, Friesland maakt naar eigen zeggen een combinatie van Cultnoise, Dreampunk & Psych-pop. Een hele mond vol. Desalniettemin slaan ze hiermee volledig de spijker op zijn kop. The Homesick neemt zelf hun muziek op en brengen dit ook zelf uit op hun zelf opgerichtte label 'Purple Noise Record Club'. Aan creativiteit en humor ontbreekt het ze dus niet, dat blijkt ook maar weer uit de titels van hun debuut EP's 'The Homesick Greatest Hits' & 'Homesick's Best Of'. 

In maart kwam hun nieuwe plaat 'Youth Hunt' uit en op 25 mei staan ze in het voorprogramma van Rats on Rafts & De Kift en kun je deze positief eigenaardige jongens live zien en horen.

De-Kift-Rats-on-Rafts-2016-EC-0001-696x696.jpg