donderdag 25 mei 2017

RATS ON RAFTS & DE KIFT

Support: The Homesick

De combinatie van Zaanse punk en Rotterdamse post-punk word door Franz Ferdinand’s Paul Thomson ook wel ‘the best act I’ve ever seen at a festival’ genoemd. In 2016 brachten de bands gezamenlijk een album uit en zijn sindsdien op tour.

AlternativeWe Are Public
Archief
  • € 15,00
  • € 13,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

Rats on Rafts bewerkt nummers van De Kift en andersom. Het botst en staat soms lijnrecht tegenover elkaar om dan weer eensgezind samen te komen in stampende ritmes en raggende gitaren. Rats en Kift zijn samen één bal energie die het ene moment over je heen rolt om dan weer een totaal onverwachte kant op te stuiteren.

Rats on Rafts
Vier muziekliefhebbers en fanatieke platenkopers die Nederlandse bands niet tof genoeg vonden, kwamen met een effectieve oplossing: een eigen band oprichten! Zelfs als je geen noot uit je instrument kunt halen. En dan de hel uit de muziekscene rocken.

De mix van Britse wave en postpunk van de vier Rotterdammers neemt je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen en mengt het met een totaal eigen geluid tot een Rotterdamse postpunk cocktail anno 2012. Het debuutalbum ‘The Moon Is Big’ staat vol dansbare liedjes met krachtige hooks en sterke vocalen.

De Kift
De Kift is een energieke, theatrale fanfare-punkband die bijzondere projecten niet uit de weg gaat. Zo maakten ze een opera (Vier voor Vier), een muziektheatervoorstelling (Kees de Jongen met Frank Groothof), filmmuziek (o.a. Het Zwijgen), speelden ze in films (o.a. De Arm van Jezus) en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico theatergroep Tryater en Tania Kross. De band werd bekroond met een Zilveren Harp in 2001 en een Zilveren Krekel in 2012.

The Homesick
Amper droog achter de oren waren ze, toen The Homesick in 2014 zich voor het eerst liet gelden. Vanuit Dokkum veroverden ze op stormachtige wijze de Nederlandse podia. Puberteit en het internet vormde destijds de drijfveer voor het jonge drietal.

Het leidde tot de speelse Twst Yr Wrsts EP, uitgebracht door Subroutine Records. Het jaar daarop tourde de band met Rats on Rafts door Nederland en festivals als Le Guess Who?, Incubate, Where The Wild Things Are en Bad Bonn Kilbi volgden.
Nu, drie jaar en honderden speeluren later, is daar het langverwachte debuut Youth Hunt. Soms puntig, dan weer uitgesponnen: noisy popliedjes die onverwachte wendingen nemen. Het opgroeien in een plattelandsregio sijpelt door, maar The Homesick is eigenzinniger dan ooit.
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.