GHOSTFACE KILLAH & KILLAH PRIEST (WU GOO TOUR)

zondag 2 oktober 2016 2016

Rapveteraan Ghostface Killah van Wu-Tang Clan slaat de handen ineen met The HRSMN-oprichter en Wu Fam-lid Killah Priest voor een fikse lading hiphop met attitude tijdens de Wu Goo-Tour. Een concert in samenwerking met The Ultimate '88 hip hop reunion.

Hip Hop-
archief
  • Grote zaal
  • 13:00
  • 14:00
Nieuwsbrief

Het is al bijna 23 jaar geleden dat Wu-Tang Clan met debuutalbum Enter the Wu-Tang (36 Chambers) sky high ging. Het album werd een ware klassieker en in de jaren die volgden verkocht het Amerikaanse hiphopcollectief wereldwijd maar liefst 40 miljoen platen. De kernleden zelf deden het als soloartiest ook niet verkeerd: zeker Ghostface Killah is sinds zijn solodebuut Ironman in 1996 op dreef en releasde sindsdien maar liefst elf andere albums.

Maar noch Ghostface Killah, noch de Wu-Tang Clan zijn individualistische egotrippers. Liever bundelen zij krachten om een kast van een sound neer te zetten. Vele samenwerkingen hebben het licht gezien sinds de oprichting van de groep, waaronder met de uit Brooklyn-afkomstige rapper Killah Priest. De oude bekende van Ghostface Killah –Priest heeft regematig enigheid én onenigheid gehad met de Clan- is ook de oprichter van supergroep The HRSMN.

In februari dit jaar, dropten Ghostface Killah en Killah Priest samen de track Starry Winters die direct omarmd werd door hiphopliefhebbers, getuige de positieve reacties op Facebook en YouTube. De video is niet alleen een muziekclip, maar ook een hilarische advertentie voor het door beide heren ontworpen product, de Woo Go. Een gezamenlijke tour van deze rapbazen, kan niet anders dan voor vuurwerk zorgen.