DR. LONNIE SMITH & THE JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW FT. SARAH JANE

zaterdag 16 april 2016 2016

Dr. Lonnie Smith & het Jazz Orchestra of the ConcertgebouwDit voorjaar doet het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel een speciale clubtour met de authentieke meester van het Hammond B3 orgel Dr. Lonnie Smith. Samen met James Brown is Lonnie de meest gesamplede artiest in de dansmuziek. Klassiekers als Spinning Wheel, Think en Dancin’ in an easy Groove staan op vele dansplaten. Dr. Lonnie Smith is te horen op meer dan 70 albums, waarvan vele op het beroemde Blue Note label zijn verschenen. Vanavond speelt deze funky Hammond-pionier met zijn “favorite jazz orchestra”.

Jazz
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

I didn’t know what time it was
Tijdens deze tour vindt de release plaats van de nieuwste JOC LP: I didn’t know what time it was. Een vinyl-plaat met opnames van het concert dat Dr. Lonnie Smith en het JOC eerder in het Bimhuis gaven. Een uitverkocht Bimhuis was die avond getuige van een sensationele muzikale samenwerking. Deze LP is te koop tijdens het concert of je kunt hem van te voren aanschaffen via www.paard.nl en dan op de avond zelf afhalen. 

Sarah-Jane
Aanstormend soul talent Sarah-Jane geeft deze avond een extra dimensie met haar indrukwekkende, energieke stem. Ze was de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015, de winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014 en is NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent.

Dit concert wordt gepresenteerd door Jazz070. Jazz070 is een initiatief van ProJazz, Prospero, Dans en Muziek Centrum, Paard van Troje en het Koninklijk Conservatorium.