EXTINCE

Voorprogramma: De Likt + New Dutch Masters. De vader van de Nederlandse hiphop keert terug met zijn nieuwe album 'X'.

donderdag 8 oktober 2015 8355

De show van Extince zal geopend worden door New Dutch Masters om 20:00, waarna DeLikt het touw overneemt om 20:45. Extince zal om 21:30 het podium betreden met een legendarische show van een uur.

Hip Hop-
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Extince (Peter Kops) is de vader van de Nederlandse hiphop en scoorde in 1995 de eerste Nederlandstalige hiphophit Spraakwater. Nu, zo’n 20 jaar later is daar het nieuwste album ‘X’.

Op zijn nieuwe album werkte Extince opnieuw samen met producer Presto, die eerder al produceerde voor andere hiphophelden als Typhoon, Winne en Duvel. De invulling van ‘X’ is even onnavolgbaar als de man zelf. Hij blijft zichzelf vernieuwen en omarmt een nieuwe generatie artiesten die in zijn voetsporen zijn getreden. Zo staan er op dit album samenwerkingen met onder meer Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba, Akwasi, Kingsize en Rotjoch. Ook grijpt ‘de Exter’ terug naar het Engels, knipoogt hij naar zijn rijke oeuvre en wisselt hij vlammende bars af met soulvolle ballades.

Voorprogramma:
De Likt
Vanuit het niets is een uitspraak die te vaak en te makkelijk gebruikt wordt in de muziek, maar de jongens van De Likt komen er dicht in de buurt;  Binnen een jaar sleepte ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland de Muzikantenprijs in de wacht en stonden ze op festivals als Oerol, Metropolis, Motel Mozaique en Bevrijdingsfestival. Hun opvallende mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijms werkt verassend goed. Ook het publiek van deze drie jonge honden laat zich niet in een hokje duwen. Hippe studenten, vastgeroeste hiphopheads, rauwe rockers;  Allemaal werden ze meegesleurd in de energieke show van De Likt. 

New Dutch Masters
New Dutch Masters is een muziekproject ter promotie van een nieuwe generatie Engelstalige Hip Hop artiesten uit Nederland.