colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
Bettie Serveert
VR. 07 APR
BETTIE SERVEERT
THE DANDY WARHOLS
MA. 27 FEB
THE DANDY WARHOLS
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40 JAAR EXODUS 2017
VR. 12 MEI
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40...
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
BLOF
VR. 07 APR
BLOF
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS


DO. 07 MRT
PAARDCAF…: THE MAUREENS, BREITNER & DJ CTRL Z

POP/ROCK
SHARE
TICKETS
LOCATIEPAARDCAFEZAAL OPEN19:00U
ENTREE
€0,00
AANVANG21:00U

Breitner

Breitner is een Zwolse/Utrechtse band met een vijfmans bezetting, die treffend Amerikaanse country- en gitaarpop met Britse indieklanken weet te verbinden. Invloeden zijn onder andere The Byrds, Neil Young, Bob Dylan, Big Star, Wilco, Jayhawks, Darryll Ann, Yo La Tengo, The Coral en Teenage Fanclub. Breitner debuteerde in 2008 met de Rekord EP die meteen lovende recensies en de nodige regionale optredens opleverde, waaronder Bevrijdingspop 2009 en Hedon in Zwolle. De opvolger Green In Wintertime uit 2010 werd eveneens door de pers en publiek hoog gewaardeerd. Twee songs van Bert zijn in 2011 geselecteerd voor het Lorrainville project/album van Guido Aalbers, dat in het najaar van dat jaar is uitgebracht.

Why You Should Not Trust Us is de titel van de derde Breitner release die op 1 januari 2012 is uitgekomen. Net als de eerdere EP?s is deze volledig door de band zelf geproduceerd. Ondertussen zijn er al verschillende goede recensies van verschenen, onder andere in LiveXS en Fret Magazine. Het nummer Through a Wire is door VPRO/3v12 uitgekozen voor de Luisterpaal in de rubriek Hollandse Nieuwe. Ook is Breitner onlangs geselecteerd voor de 2012 editie van de Popronde.

The Maureens

Na flink wat speeluren te hebben gemaakt met bands als Silence is Sexy, Alamo Race Track, Mr Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow vonden de leden van de Utrechtse band The Maureens elkaar in een gezamenlijke liefde voor gruizige sixtiespop. Eindeloos kunnen Hendrik-Jan de Wolff (zang, gitaar), Bas van de Looy (zang, gitaar), Ernst van der Wal (gitaar, mandoline, zang), Jos Mans (toetsen, zang), Ben Kalb (basgitaar) en Guy Bours (drums) luisteren naar de klanken van The Beach Boys, The La?s, The Posies en Big Star.

De invloed van die bands is te horen. The Maureens maakt pakkende popliedjes met een stortvloed aan soepele melodieŽn, een fuzzy gitaargeluid en veel close harmony. Soms zelfs wel vier- of vijfstemmig. In de huiskamer van gitarist Ernst puzzelen ze avonden lang om de juiste meerstemmigheid te bereiken. De koortjes krijgen dan ook een ereplaats in de speelse pop.

“We willen zeker geen kunst maken” vindt Hendrik-Jan de Wolff. “Zo zijn onze teksten meestal niet al te pretentieus. Het liefst zingen we over vrolijke en alledaagse onderwerpen zoals vakantie, dromen of, onvermijdelijk natuurlijk, verliefdheid. Het gaat ons om het juiste gevoel bij de muziek. Met The Maureens willen we vooral onze liefde voor goede gitaarpop laten horen.” Dat deed de band al onder andere bij de Popronde, in LVC Leiden en De Cantine in Amsterdam. Begin 2013 brengt de band haar debuut uit.

Ctrl-Z
Een DJ die van veel verschillende genres houd en ze ook het liefst allemaal even aan bod laat komen op een avond. Alles waar je lekker op kunt dansen of het nou een oude klassieker of een nieuwe top 40 track is, bij Cas worden ze allemaal gedraaid. Met zn alleen er een feestje van maken dat is waar hij naar streeft.