POWERED BY PAARD 7″ SINGLE met néomí en The Klittens

Elk jaar bundelt PAARD twee artiesten op een 7″ vinyl single. Artiesten die hard gaan, die volgens ons stad en land op z’n kop gaan zetten en telkens weer bevestigen dat het zand en veen van Den Haag vruchtbare grond is voor de talenten van morgen. Dit jaar verschijnen néomí en The Klittens op de 7″ vinyl PAARDsingle. Tijdens Record Store Day was er al een teaser in de toekomstige platenzaak Crazy Horse in GR8, nu is de single ook online te bestellen!

Maar er is meer, PAARD biedt deze twee artiesten onder de noemer Powered by PAARD promotie, repetities en coaching aan en denkt mee met de volgende carrièrestappen die gezet kunnen worden. Het hele jaar door zijn er momenten waarop PAARD deze talenten in de volle schijnwerpers zet.

Het eindproduct van het Powered By PAARD traject is de 7″ vinyl single en dient als een visite kaartje voor de Haagse muziekscene. Op kant A vind je your girl van néomí en op kant 1 Traffic Light van The Klittens.

De twee sluiten zich aan bij eerdere Powered by PAARD acts als Son Mieux, Niko, Prins S. En de Geit, DI-RECT, Tears & Marble en Sky Feliz.

Bestel de  7″ single van néomí en The Klittens
néomí // met your girl kant A van 7" PAARDSINGLE

néomí is een singer-songwriter in het folk-pop genre met zowel Nederlandse als Surinaamse roots. Na het zien van een Ben Howard cover op Youtube begon ze zichzelf gitaar te leren spelen en haar eigen nummers te schrijven. In haar muziek vertelt ze haar eigen introspectieve verhaal. Van opgroeien in Zwijndrecht tot moeilijkheden in haar relaties. Deze verhalen worden muzikaal ondersteund door dromerige soundscapes geïnspireerd door zowel oude als nieuwe klassieke folk songwriters. Denk aan Bob Dylan, Phoebe Bridgers en Bon Iver.

The Klittens // met Traffic Light

Wat aanvankelijk begon als een uitlaatklep voor de groep, zowel creatief als politiek, veranderde in meer een muzikale levensmissie. De DIY-benadering van The Klittens, van het schrijven van nummers tot het boeken van shows en het beheren van tours, is wat The Klittens maakt tot de bonte verzameling buitenbeentjes die ze zijn.

Sinds hun oprichting zijn The Klittens opgeklommen uit de kieren van de fervente Amsterdamse undergroundscene en op enkele befaamde podia beland. Door het aanstekelijke van pop en fuzz te mengen met de duisternis van art-rock en post-punk, hebben ze een geluid gecreëerd dat echt en van henzelf is.

POWERED BY PAARD 7″ 2024 néomí & The Klittens