vrijdag 9 november

Wat je moet weten over Haagse cultuurgeluiden

Het Popdistrict in Den Haag beslaat het gebied rondom de Grote Markt. Al vele jaren is dit deel van de stad gewijd aan kunst, cultuur, feestjes en muziek. Een bruisend gebied waar Den Haag trots op is. Een gebied waar iedereen zichzelf kan zijn, waar stadsbewoners elkaar ontmoeten en het er niet om gaat op welke grond je geboren bent. Zoals onze premier ooit zei: “de plek waar de verschillende stijlen van de stad zo mooi samenkomen”.

Nachtelijk hart van de stad
In het coalitieakkoord heeft de gemeente Den Haag het Popdistrict erkend als het nachtelijk hart van de stad. En ondernemers in het gebied – Paard, De Grote Markt, Bleyenberg en Rootz – doen hard hun best om deze erkenning trouw te zijn. Middels een spandoek aan de gevel geven zij een signaal af aan toekomstige buurtbewoners.
In het Popdistrict is er voor ieder wat wils met diverse evenementen, groot en klein, die bijdragen aan de levendigheid van de stad. Het Popdistrict ziet zichzelf als een huiskamer voor iedereen, een plaats waar je stoom af kunt blazen en van elkaars gezelschap kunt genieten. “In de huiskamer vier je het leven en als het even kan tot in de late uurtjes”.

Toekomst bouwen met cultuurgeluiden
Daarom zouden de ondernemers het geweldig vinden als het horeca-kerngebied dat de omgeving van de Grote Markt is, een gedeeld toekomstbeeld kan bouwen met haar toekomstige buren. Dat Den Haag nu en voor altijd een stad is die kunst, cultuur, muziek en gezelligheid hoog heeft zitten. Dat wie in het Popdistrict wil komen wonen, dat doet vanuit een gevoel van trots – dat je als buurman of buurvrouw onderdeel bent van het culturele- en uitgaanshart van een bijzonder mooie en levendige stad. Inclusief de cultuurgeluiden die daarbij horen. Ze worden gewaardeerd door duizenden.

Voor meer info mail met Grote Markt: [email protected]

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.