dinsdag 1 december

Paard van Troje’s Majel Blonden genomineerd voor Ijzeren Podiumdier Beste Directeur 

De Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals (VNPF) heeft de nominaties bekendgemaakt voor de achttiende editie van de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren.
De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks door de VNPF uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste programmeur, beste podium, beste festival en beste marketeer. Deze laatste categorie is in 2013 toegevoegd. 
VNPF-leden stemden op kandidaten op een door VNPF zorgvuldig samengestelde longlist. Uit die eerste stemronde komen de nominaties voort. Op 1 december start vervolgens de tweede stemronde waar de winnaars uit rollen.
De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op Eurosonic Noorderslag op zaterdag 16 januari 2016.
De genomineerden van dit jaar zijn (in willekeurige volgorde):
Beste Directeur
Anne Riemersma, Hedon (Zwolle)
Frans Vreeke, TivoliVredenburg (Utrecht)
Majel Blonden, Paard van Troje (Den Haag)
Minke Weeda, Rotown (Rotterdam)
Beste Podium
Doornroosje (Nijmegen)
Grenswerk (Venlo)
Hedon (Zwolle)
Worm (Rotterdam)
Beste Programmeur
Eduard Versteege, Ekko (Utrecht)
Frank Satink, Metropool (Hengelo)
Leon van Rijnsbergen, Baroeg (Rotterdam)
Roel Coppen, Best Kept Secret Festival (Hilvarenbeek)
Beste Festival
Bevrijdingsfestival Overijssel (Zwolle)
Down The Rabbit Hole (Beuningen)
Eurosonic Noorderslag (Groningen)
Into the Great Wide Open (Vlieland)
Beste Marketeer
Daniël Lugtmeier, Burgerweeshuis (Deventer)
Elly Jonker, Oosterpoort (Groningen)
Jon Heemsbergen, Melkweg (Amsterdam)
Kimtessa Hill, TivoliVredenburg (Utrecht)
De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

 

Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals (VNPF) heeft de nominaties bekendgemaakt voor de achttiende editie van de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren. Onze eigen Majel Blonden is genomineerd voor Beste Directeur, en daar zijn we natuurlijk onwijs trots op! Majel is sinds februari 2014 de directeur van het Paard van Troje. Zij werd toen aangesteld door haar jarenlange ervaring in het Haagse culturele veld en de nationale- en internationale muzieksector.

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks door de VNPF uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste programmeur, beste podium, beste festival en beste marketeer. VNPF-leden stemden op kandidaten op een door VNPF zorgvuldig samengestelde longlist. Uit die eerste stemronde komen de nominaties voort. Op 1 december start vervolgens de tweede stemronde waar de winnaars uit rollen.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op Eurosonic Noorderslag op zaterdag 16 januari 2016.

Bron: vnpf.nl 

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.