vrijdag 17 april

PAARD opent pop-up-store voor Haagse artiesten

Aanwijswinkel & koffie-to-go in foyer poptempel

PAARD opent vanaf dinsdag een pop-up-store en koffiecorner in haar foyer. In de pop-up-store kunnen bezoekers platen, albums en merchandise van Haagse artiesten kopen en een goede kop koffie voor onderweg. De verkoopwaar hangt aan de ramen van de entreeruimte van de popzaal, een aanwijs-winkel dus. De opbrengst van de verkochte merch gaat volledig naar de desbetreffende artiesten. Dinsdag 21 april zal wethouder Robert van Asten de eerste kop koffie in de foyer afhalen en misschien zelfs een plaatje kopen.

PAARD is sinds maart gesloten en medewerkers van de zaal (die sinds 1972 bestaat) zijn op zoek naar manieren om PAARD onder de Haagse bevolking te houden. De foyer is een ideale locatie voor een pop-up-store. Met de verkoop van de merchandise hoopt het poppodium om de Haagse creatieve-industrie te kunnen steunen en tegelijkertijd aandacht te vragen voor de nijpende situatie waarin veel muzikanten en creatievelingen zich op het moment in bevinden. 

Corona-safe
Er mogen maar een bepaald aantal mensen tegelijk de pop-up-store in. Alle platen en merchandise hangt aan de glazen muren die de foyer omringen. Ook de kassa / koffiecorner is achter glas. Ideaal dus voor een aanwijs-winkel, in de lijn van de gesloten Kijkshop die jarenlang een paar deuren verderop gezeten heeft. 

De PAARD pop-up-store is van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 10:00 uur en 17:00 uur. 

 

Livestreams, #houjehaags, corona-quarantaine-koffer en playlists
PAARD is sinds haar ‘sluiting’ druk bezig om onder de aandacht te blijven en de stad wat positiefs te brengen in deze rare tijden. Vanuit de popzaal worden diverse livestreams opgezet. Zo kon er afgelopen weekend flink gedanst worden in de woonkamer met Mama Africa. PAARD stuurt ook een Quarantaine-koffer de stad door, om op die manier verhalen te vertellen van artiesten en bekende hagenaars die thuis zitten. Ook brengt PAARD geregeld playlists uit in verschillende thema’s, een van die playlist is de populaire #houjehaags-lijst met enkel Haagse hits.