donderdag 8 maart

Paard en DMC/Zuiderstrandtheater ondertekenen Convenant

Paard en DMC/Zuiderstrandtheater ondertekenen Convenant om Den Haag ook in de toekomst als Pop Stad op de kaart te zetten.

Stichting Dans- en Muziekcentrum (DMC/Zuiderstrandtheater) en poppodium PAARD hebben een gezamenlijke ambitie om in de toekomst een sterke popprogrammering in Den Haag neer te zetten. Deze ambitie is vastgelegd in het ‘Samenwerkingsconvenant Popprogrammering Den Haag’ . Om het officieel te maken, zullen DMC en PAARD op donderdag 15 maart (voor aanvang van het Haags Pop Debat) het convenant gezamenlijk tekenen in de foyer van het PAARD. De presentatie van de ondertekening ligt in handen van Joris Wijsmuller (wethouder Stadsontwikkeling, wonen, duurzaamheid en cultuur).  Iedereen die graag ooggetuige wil zijn van de beklinking om nog meer mensen gelukkig te maken met mooie muziek, is van harte welkom!

PAARD en DMC zien hun samenwerking als een essentiële, strategische stap richting  het merk van Den Haag Pop Stad. Partijen voelen zich in hun gezamenlijke ambities gesterkt door het beleidsvoornemen van het college van Burgemeester en wethouders om samenwerking tussen PAARD en DMC op gebied van popprogrammering te stimuleren (Haagse Popnota 2017).  Daarnaast verwachten ze met hun samenwerking een gezamenlijke signatuur te ontwikkelen die garant staat voor een sterke, intensieve concertervaring.

Wethouder Joris Wijsmuller:
“Den Haag is de popstad van Nederland. Met het nieuwe OCC krijgt Den haag straks een prachtig podium voor cultuur voor heel Den haag. Natuurlijk hoort daar dus ook pop bij, pop van het hoogste niveau: dus van het Paard.”

Eén en één is veel meer!
PAARD heeft de expertise, de relaties en het netwerk die noodzakelijk zijn voor de realisatie van een sterke popprogrammering. De huidige capaciteit van de grote zaal van PAARD is 1.100. Het is daarmee de grootste popzaal van Zuid-Holland en de zevende van Nederland, maar de capaciteit is een beperkende factor bij het programmeren van acts van groter formaat. In 2020 wordt het nieuwe OCC (Onderwijs & Cultuur Centrum) opgeleverd aan het Spui in Den Haag. Het complex wordt geprogrammeerd en geëxploiteerd door Stichting Dans- en Muziekcentrum en zal ook drie andere instellingen huisvesten: Residentie Orkest, Nederlands Danstheater en Koninklijk Conservatorium.

Het OCC gaat beschikken over meerdere podia, waaronder een concertzaal met een capaciteit van 2500 bezoekers. Samen kunnen DMC en PAARD voor de gewilde acts zorgen; wat een belangrijke toevoeging zal zijn voor het culturele aanbod in Den Haag. Dus een samenwerking van dit formaat is een kansrijke toevoeging aan de Haagse popinfrastructuur.
donderdag 15 maart – Ondertekening convenant

19:00 – foyer Paard (Prinsegracht 12, Den Haag)

Meer informatie: https://www.paard.nl/event/haags-pop-debat-2018/

 

 

 

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.