maandag 18 januari

PAARD BLOG: NOVEMBER EN DECEMBER – LET’s BRIEFLY SUMMARIZE SHALL WE?

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We komen aan bij de elfde en laatste editie van de reeks waarin de maanden november en december van 2020 aan de beurt zijn. Welke albums waren de moeite waard? Het overzicht van de albums van november en december die je niet mocht missen.

Faten Kanaan – A Mythology Of Circles (Fire)
Faten Kanaan is een New Yorkse componiste die minimalistische neo-klassieke muziek maakt waarin analoge synthesizers en stem-samples in cyclische patronen worden gebruikt. Dat klinkt gewichtig en ingewikkeld, ,aar het levert de perfecte chill-muziek op voor de vroege of de hele late uurtjes.

Megan Thee Stallion – Good News (300 Entertainment)
Megan De Dekhengst wasa betrokken bij de twee grootste hip hop-hits van 2020, nl. ‘Wet Ass Pussy’ met Cardi B en ‘Savage’ (met Beyoncé), twee krakers die de generaties scheiden. Haar langverwachte debuutalbum ‘Good News’ is bijna een uur lang funky beats en vette gastoptredens van onder meer DaBaby, Lil Durk, SZA en Young Thug. Goed nieuws dus!

Charles Webster – Decision Time (Dimensions)
Bijna 20 jaar na zijn meesterwerk ‘Born On The 24th Of July’ keert producer Charles Webster onverwacht terug met een geweldig deep house-album, waarmee hij zijn hele carrière lijkt te willen samenvatten.

The Avalanches – We Will Always Love You (Matador)
Het derde album van de Australische producers The Avalanches is kwalitatief vergelijkbaar met hun sensationele debuut ‘SInce I Left You’. De gastenlijst op het album is enorm: Blood Orange, Leon Bridges, Vashti Bunyan. Neneh Cherry, Rivers Cuomo, Denzel Curry, Perry Farrell, Jamie xx, MGMT, Karen O, Tricky en Kurt Vile helpen allemaal mee om van ‘We Will Always Love You’ een meesterlijk breakbeat-album te maken.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.