vrijdag 8 mei

PAARD BLOG: April – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

Door: Henk Koolen

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We komen aan bij de vierde editie van de reeks waarin de maand april aan de beurt is. Welke albums waren de moeite waard? Het overzicht van de albums van april die je niet mocht missen. Luister mee via deze afspeellijst op onze PAARD-Spotify.

APRIL

Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind (Warp)
Als je familienaam Bowie is kun je maar beter een artiestennaam nemen en de keuze viel dus op Yves Tumor. In 2019 speelde hij op basis van zijn vorige album nog op Rewire, maar ‘Heaven To A Tortured Mind’ is een onverwacht grote stap verder voorwaarts. Elektronische muziek die het niet van de beats maar van de melodieën en complexe arrangementen moet hebben.

Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters (Epic)
Fiona Apple leek altijd een straight-forward singer/songwriter maar kleurt op haar nieuwe album nadrukkelijk buiten de plaatjes. Met haar hele huishouden als instrument (en dan bedoelen we ook de deuren, vloeren, plafonds, huisdieren) geeft ze haar weerslag op alles wat #metoo in gang heeft gezet.

EoB (Ed O’Brien) – Earth (Capitol)
Ook Radiohead-lid Ed O’Brien waagt zich aan een solo-album en dat is meteen een geslaagde poging. Hij onderdrukt de neiging zijn vakmanschap op de gitaar te etaleren en zet het spektakel functioneel in.

BC Camplight – Shortly After Takeoff (Bella Union)
Brian Christinzio is een singer/songwriter uit New Jersey die op ‘Shortly After Take Off’ de flink gearrangeerde muziek van Brian Wilson en Todd Rundgren een nieuwe twist geeft. Liefhebbers van Father John Misty zullen dit ook kunnen waarderen.

Tom Misch & Yussef Dayes – What Kinda Music (Caroline)
Tenslotte nog een plaat uit de Londonse jazz-scene. De samenwerking tussen Tom Misch en Yussef Ayes is alsof je James Blake en Avishai Cohen samen in de studio op sluit. Het album begint met triphop en liquid funk en krijgt gaandeweg steeds meer jazzinput.

<<<<<< Lees hier de vorige editie van maart <<<<<<