donderdag 14 oktober

Haagse Popdag

Dit jaar wordt 16 oktober omgedoopt tot een heuse HAAGSE POPDAG ! In  Paard ontdek je de nieuwste en oudste vinyl van (lokale) labels tijdens de Popmarkt in de foyer en zijn er panels over relevante topics uit de muziekindustrie in het Paardcafé. Ook kun je aan de Draaitafels in gesprek gaan met boekers, managers & labels.
Tijdens de Draaitafels kun je in gesprek over je muziek met:
– LAB Music
– Day Four management & Bloomer Records
– Programmeur Paard & Adviseur Fonds Podiumkunsten
– Patronaat
– A&R Warner Chapell
– Mattan Records
– Creatief producent @ de Doelen en Korzo Theater
– Manager (o.a. Figo gang)
Reserveer je plekhttps://bit.ly/3oj7Ase
Verschillende labels van groot tot klein presenteren hun aanbod aan vinyl. Op deze markt wordt je bijgepraat over de vetste releases en mooiste albums. Ook ontdek je lokale kunstenaars en kun je tweedehands kleding shoppen.
Wat voorn stands kun je verwachten?
– Cassette uitgeverij
Geertruida is een platenlabel die zich focust op het uitbrengen van cassettebandjes. Via het uitbrengen van albums en incidentele singles tikken ze veel genres aan.
 – Platenlabel
Een platenlabel dat muziek uitbrengt en cultuur promoot uit Zwitserland. Naast de releases, organiseert Dee Dee’s Picks een maandelijkse radioshow op Echobox Radio die draait om de Helvetische cultuur.
– Vintage kledingwinkel
Kos Atelier is een nieuw haags vintage pop-up bedrijf. Zij gaan in de garderobe van de foyer een unieke pop-up vintage winkel opzetten. vind in de kledingrekken van de garderobe jouw nieuwe stijl.
– Kunstenaar
Loek Vellekoop is een geluidenverzamelaar, geluidskuntenaar, en experimenteel instrumentenbouwer die van niets, alles maakt. Op jonge leeftijd was hij al gefascineerd door geluiden, wiskunde en natuurkunde. Dit bundelde hij samen in het maken van instrument van afval.
– Platenlabel
De Friese Vinylclub is een project van Popfabryk, een fries productiehuis. Jaarlijks worden een aantal acts door dit project gesteund in hun ontwikkeling. Zo releast de Friese Vinylclub ieder jaar vier platen van veelbelovende artiesten.
– Kunst collectief
Uit het Gareel is een platform voor jonge kunstenaars om hun kunst tentoon te stellen en op deze wijze andere te introduceren aan de kunst wereld op een laagdrempelige manier. Tijdens de Popmarkt zullen er twee kunstenaars hun werk presenteren.
– Platenlabel
Excelsior is een onafhankelijke platenmaatschappij met een focus op alternative, indie en rock muziek. Naast beschikbaar te staan voor muzikanten zal deze stand ook merchandise verkopen.
Tijdens de panels op de Haagse Popdag gaan we in gesprek met mensen uit de muziek industrie over thema’s die leven in de scene. Hoe kom ik de stad of het land uit met mijn muziek en op welke manier kan ik mijn muziek het beste uitbrengen? Professionals gaan met elkaar in gesprek en delen hun visie. Binnenkort maken we bekend wie er aan deze talks meedoen.
Op alle locaties zullen er exposities te vinden zijn van Uit Het Gareel Festival. Houd het event in de gaten voor alle updates en het tijdschema!
De Haagse Popdag is gratis, maar je hebt wel je Coronacheck QR-code nodig. Wil je een gesprek met een professional tijdens de Draaitafels? voor 2,50 per gesprek reserveer je een plek.

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de Paard nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.