ZUCO 103

zaterdag 7 december 2019 2019

TIJDSCHEMA
19.00 uur | Deuren open
20.00 uur | Showtime Zuco 103
22.30 uur | Verwacht einde

Met al 20 jaar muzikaal samenwerking in de zak, is Zuco 103 pionier van het mix-match genre Brazilectro een samensmelting van samba, jazz en elektronische muziek, met invloeden uit de wereldmuziek, dub en drum ’n bass. Dat maakt Zuco de voortrekkers voor het wereldbekende genre Tropical Elektronic Music. Al sinds 1999 werkt de groep aan hun unieke sound, en anno 2019 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit. de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense audiostorm, die live de zalen laat stuiteren van energie. In samenwerking met Projazz presenteert PAARD Zuco 103 op 7 december in de Kleine Zaal.

Brazilectro tropicalia
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

Zuco 103  begon in 1999 met zangeres Lilian Viera, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger. De samenwerking ontstond door de levendige muzikantenwereld rondom acid jazz groepen zoals SFeQ en New Cool Collective. Je zou Zuco’s sound kunnen zien als een gemoderniseerde variatie van de Tropicalia-stroming in het Brazilië van eind jaren zestig. In tegenstelling tot de Braziliaanse stroming, haalde Zuco haar inspiratie uit westerse pop en rock om hun sound te vormen. Intussen heeft Zuco al Drum ‘n’ Bass en dub versneden met samba en bossa, op zo’n manier dat het verrassend dansbaar bleek. Ze stonden naast nationale festivals als Lowlands en North Sea Jazz internationaal ook op Fuji Rock in Japan en Rock Werchter.

“ Dat de band met zo'n open aanpak een bruisend en spannend concert weet neer zetten bewijst nog eens de klasse van Zuco 103. “

Koen Schouten – Volkskrant