woensdag 11 maart 2020 8371

YOUNG GUN SILVER FOX

James Sayer

Voorbij zoevende palmbomen langs de Californische Pacific Coast Highway, dakraampje open, radio aan en de betoverende westcoastpop-sound van Young Gun Silver Fox uit de speakers. Bestaat er iets mooiers? Waarschijnlijk niet. Daarom is PAARD  zeer, zeer content met het feit dat wij een stukje zomers Westcoast in huis kunnen halen op 11 maart 2020.

De sound van het tweetal laat zich makkelijk omschrijven: laid back jaren 7o’s westcoastpop maar dan met een vleugje eighties; schatplichtig aan legendarische bands als The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates. De stemmen en talenten van Lee en Platts lijken daarbij voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op de superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren zeventig zo onderscheidde.

De avond belooft een feest van herkenning voor de oudere muziekliefhebbers te worden en een openbaring voor de jongere fans van de retrosound van de Amerikaanse westkust.

 

 

Klinkt als Hall & Oates, Bill Withers, The Eagles funkSoulwestcoastpop
Archief
  • € 29,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
  • 23:00

*incl € 3,00 servicekosten

Young Gun Silver Fox bestaat uit de Britten Shawn Lee en Andy Platts, twee mannen die hun sporen al ruim verdiend hebben in de muziekindustrie. Zo had producer en multi-instrumentalist Lee verschillende bands (Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra), werkte hij in het verleden samen met sterren als Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse en maakte hij scores voor films (Ocean’s Thirteen, Confessions of a Shopaholic) en tv-series (CSI: Miami, Lost, Desperate Housewives). De jongere Platts is vooral bekend als leadzanger van funk-soulband Mama’s Gun, door het toonaangevende Britse magazine Uncut omschreven als een ware podiumhit en een ‘masterclass in blue-eyed bubblegum soul’.

Voorprogramma: James Sayer

Op jonge leeftijd geïnspireerd door artiesten als Billy Joel en Fats Domino, begint James Sayer met pianospelen. Sayer verhuisde naar Londen en speelde meerdere avonden per week in pubs en andere horeca-etablissementen. Iets dat de muzikant geen windeieren legde. James speelde een tijdje met de Ruen Brothers waarmee onder andere Coachella werd aangedaan en in het voorprogramma van George Ezra werd gespeeld. De debuutsingle van James zelf ‘Taking Back My Love’ werd in Engeland opgepikt door BBC 3 en ook Radio Veronica kwam achter het bestaan van de artiest. Met een aantal andere singles werd de bekendheid van de zanger steeds groter en de pubs zijn ingeruild voor steeds grotere popzalen.

I think we are just really good at passing the baton to one another and just doing what we do. Zoning in, and being completely at the mercy of instinct, where those feelings of joy and satisfaction reign supreme.

– Andy Platts