woensdag 11 maart 2020

YOUNG GUN SILVER FOX

Voorbij zoevende palmbomen langs de Californische Pacific Coast Highway, dakraampje open, radio aan en de betoverende westcoastpop-sound van Young Gun Silver Fox uit de speakers. Bestaat er iets mooiers? Waarschijnlijk niet. Daarom is PAARD  zeer, zeer content met het feit dat wij een stukje zomers Westcoast in huis kunnen halen op 11 maart 2020. Let ook op de bonustrack-actie die op dit moment loopt! 

De sound van het tweetal laat zich makkelijk omschrijven: laid back jaren 7o’s westcoastpop maar dan met een vleugje eighties; schatplichtig aan legendarische bands als The Eagles, The Doobie Brothers en Hall & Oates. De stemmen en talenten van Lee en Platts lijken daarbij voor elkaar gemaakt. Het resulteert in betoverende melodieën, pakkende songstructuren en schitterende harmoniezang. Een sound met soul, die ondanks alle referenties anno nu volledig authentiek is. Dit alles op de superieure wijze geproduceerd, met een rijk en vol geluid, wat de echte topstudio’s in Los Angeles in de jaren zeventig zo onderscheidde.

De avond belooft een feest van herkenning voor de oudere muziekliefhebbers te worden en een openbaring voor de jongere fans van de retrosound van de Amerikaanse westkust.

Klinkt als Hall & Oates, Bill Withers, The Eagles funkSoulwestcoastpop
Koop tickets
  • € 29,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
  • 23:00

*incl € 2,50 servicekosten

Young Gun Silver Fox bestaat uit de Britten Shawn Lee en Andy Platts, twee mannen die hun sporen al ruim verdiend hebben in de muziekindustrie. Zo had producer en multi-instrumentalist Lee verschillende bands (Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra), werkte hij in het verleden samen met sterren als Jeff Buckley, Kelis en Amy Winehouse en maakte hij scores voor films (Ocean’s Thirteen, Confessions of a Shopaholic) en tv-series (CSI: Miami, Lost, Desperate Housewives). De jongere Platts is vooral bekend als leadzanger van funk-soulband Mama’s Gun, door het toonaangevende Britse magazine Uncut omschreven als een ware podiumhit en een ‘masterclass in blue-eyed bubblegum soul’.

Exclusieve Young Gun Silver Fox-bonustrack voor early birds
Kaartkopers die t/m 31 december een ticket kopen krijgen op 1 januari een exclusieve Young Gun Silver Fox-bonustrack opgestuurd. Na 1 januari is er geen kans meer om deze song te bemachtigen!

I think we are just really good at passing the baton to one another and just doing what we do. Zoning in, and being completely at the mercy of instinct, where those feelings of joy and satisfaction reign supreme.

– Andy Platts