Guy Kokken
vrijdag 22 april 2022 8377

YEVGUENI

Yevgueni staat met “Als ze lacht” in de top-15 van beste Belgische nummers OOIT, dit zegt natuurlijk genoeg.  De band maakt prachtige poëtische versmeltingen van kleinkunst, chanson en pop. De rake songteksten zijn van de hand van frontman Klaas Delrue, die ze brengt met warme, ingetogen stem.

Klinkt als Bart PeetersChansonpoëtische versmeltingenpopvlaams
Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Eindelijk! Yevgueni brengt met hun nieuwe clubtour de eerste full band shows voor een voltallig publiek sinds september 2019. Met andere woorden: ‘’niet zomaar een optreden’’. En er is meer! Yevgueni heeft de afgelopen tijd natuurlijk niet stil gezeten en stelt tijdens deze releasetour hun nieuwe album ‘’Straks is ook goed’’ voor.

Aanvankelijk zorgden corona, lockdowns, werkloosheid en andere wereldrampen ook in het hoofd van songschrijver Klaas voor frustratie, onzekerheid en twijfel. Maar binnen de kortste keren ook voor inspiratie. De nieuwe nummers dragen dus wel iéts van deze vreemde periode in zich, maar stuk voor stuk zijn ze uitgegroeid tot tijdloze, universele verhalen over escapisme, onthaasting en liefde.

Yevgueni betekent een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. Voeg daarbij een aantal klassiekers en vergeten parels en je krijgt een verrassende achtbaanrit, inclusief vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid. Tijd is alles, maar een avond met Yevgueni wordt weer een avond pure winst!

Het belooft dus én een groot uitgesteld feest én een gigantisch startschot voor de nieuwe toekomst te worden! Mis het niet!

De kracht van Yevgueni ligt namelijk in het schijnbaar gemak waarmee ze de schoonheid van alledaagse gebeurtenissen en gedachten kunnen vatten met ingenieuze, soms grappige teksten en heerlijke popmelodieën.

Indiestyle