WOORDEN WORDEN ZINNEN

donderdag 14 november 2019 2019

Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.

Dit is de laatste editie van 2019, dus mis hem niet!

Jente Jong // Ramona Maramis // Lisette Maneza // Oda // Clittenband // Ike Krijnen // Frederike Kossmann // MC JR // DAGGER DX // Quin Kempees

expositie muziek performance poëzie punchlines woordkunst
archief
  • Kleine Zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

WOORDEN WORDEN ZINNEN
Geniet in Paard van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities met beer & bites in een feelgood setting tijdens deze nieuwe editie van Woorden Worden Zinnen! Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd.

Jente Jong
Jente Jong
is een activistische, betrokken theatermaker, actrice en schrijver. In 2006 studeerde ze af aan de Theater Academie in Amsterdam en sindsdien speelt ze bij theatergezelschappen en maakte ze vier solovoorstellingen. In 2017 debuteerde ze bij uitgeverij Querido met de roman Het intieme vreemde. Op dit moment schrijft ze aan haar tweede roman, over vrijheid en identiteit, blogt ze voor Tirade en werkt ze aan gedichten.

Ramona Maramis
Ramona Maramis
is winnaar Poetry Slam Rotterdam 2019, praat Minahasa-dialect, ontwijkt alles wat intellectueel is, corporate copywriter en creatieve woordenhusselaar-in-1, friet met klein beetje mayo-activist.

Lisette Maneza
Lisette Ma Neza
omschrijft zichzelf als een kwetsbaar meisje, maar toch een sterke vrouw. Met poëzie zoekt ze naar haar eigen identiteit, vindt ze verhalen van anderen, verliest ze zichzelf in het publiek en vormt ze haar eigen waarheid. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en grijpen het publiek dikwijls bij de keel.

Oda
Het begon voor artiest, creatieveling en sociaal ondernemer Oda jaren geleden op zijn slaapkamer toen hij voor het eerst een rap schreef. Hij schrijft over de wereld en zoals hij die door zijn ogen beleeft en is wars van etikettering. Zolang zijn tekst de luisteraar op een reis weet mee te nemen vindt hij het goed.  Samen met fotograaf Zico Lopes bracht hij dichtbundel ‘Woordt in Beeld’ uit.

Clittenband
Altijd al gedroomd van een trio? Clittenband komt en staat voor je klaar! Met hun Nederlandstalige liedjes over liefde, wanhoop en Thierry Baudet laten ze je alle hoeken van de kamer zien. Bij Clittenband wordt politiek poëtiek en lavendel erotiek.

Ike Krijnen
Ike Krijnen
is een podiumbeest, een plaatjestolk, een dichter. Hij neemt je mee naar werelden die ons vreemd zijn; houdt je hand stevig beet; bijt zich vast in de stof. De waarheid is voor hem een betrekkelijk begrip, tenzij het pijn doet, maar zijn passie voor verbeelding liegt er niet om.

Frederike Kossmann
Frederike Kossmann is onder andere dichter, spoken word-artiest en workshopdocent.  Ze beschrijft haar soms overkokende hersenpan met beeldende metaforen. Hoewel ze zegt dat haar gedachten pootjes hebben, weet ze deze op heldere, humoristische en kwetsbare wijze over te brengen op haar publiek. Poëzie inzetten om over moeilijke onderwerpen te praten is Frederike’s passie, zowel op een podium als voor de klas.

Host MC JR
MC JR begon als rapper met zijn voormalige rapformatie ANONIEM. Zijn inspiratie kwam uit soul, funk, jazz, salsa en hiphop en inmiddels heeft hij een lange lijst aan optredens op zijn naam staan. Onder het label Vanieder1 ontwikkelde hij zijn eigen stijl en bracht hij meerdere EP’s uit. Hij host events als Kunstbende, BuzzinezClub en Spoken Awards en is actief als stemacteur en creatief schrijver.

DJ DAGGER DX
De Rotterdamse DAGGER DX staat bekend om zijn veelzijdige smaak en sets die verhalen vertellen. Als producer, dj en onderdeel van het collectief Los Bangeles beweegt hij zich in de beats- en bass-scene. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn EP, die dit jaar verschijnt. Deze resident van Biergarten Rotterdam en Woorden Worden Zinnen is nu te zien (en te horen) bij All Eyes On!

Quin Kempees
De versjes van schrijfster en illustrator Quin Kempees zijn snapshots van momenten die ze de moeite waard vindt om vast te leggen. Naast werk voor volwassenen richt ze zich ook op kinderen.

 

 

 

“ Daar waar woorden zinnen worden, wordt er geluisterd. “

Eltien Kiene (organisator Woorden Worden Zinnen)